18
sep

Start Mantelzorgcursus - 18 sep

De kunst van het zorgen en loslaten


De kunst van het zorgen en loslaten, voor volwassen mantelzorgers

Heb je zorg voor je kind, echtgenoot of ouders? En heeft hij of zij een ziekte of (GGZ) beperking? Dan noemen we dat mantelzorg. Het kan gaan om bijvoorbeeld je kind met autisme, een echtgenote met een spierziekte, een vader met dementie of dochter met psychische problemen. Zorg voor een naaste is vaak waardevol en kan ook belastend zijn, omdat mantelzorg altijd langdurige zorg is. Je aandacht is vaak bij de ander, je hoofd draait misschien overuren en naast je werk en/of gezin komen je eigen activiteiten of ontspanning in de knel.

Herken je jezelf hierin en wil je een betere balans tussen de zorg voor je naaste en de zorg voor jezelf? Misschien is de cursus ‘De kunst van het zorgen en loslaten’, dan iets voor jou. Tijdens deze cursus van negen dagdelen sta je stil bij de patronen die je ontwikkeld hebt en krijg je handvatten aangeboden om anders met de situatie om te gaan.

De bijeenkomsten zijn ongeveer eens in de drie weken. Per groep kunnen tien mantelzorgers deelnemen, voorafgegaan door een gesprek met de cursusleider. Inmiddels zijn in Twente ruim 60 cursussen gegeven, met een positief resultaat. De meeste deelnemers voelen zich na afloop van het traject veel minder belast door de zorgsituatie.

Voor mantelzorgers uit de gemeente Borne zijn geen kosten verbonden aan deelname. Op woensdagavond 18 september start opnieuw een cursus in Borne. Na overleg is deelname in een andere plaats mogelijk, als de woensdagavond niet uitkomt. Als je belangstelling hebt voor deze cursus of meer informatie wilt, neem dan contact op met coördinator Ineke Tieltjes via 085- 7731720 of kijk op website www.mantelzorgenloslaten.nl

meer uit agenda
Start Mantelzorgcursus - 18 sep