18
apr

Steirische Harmonika voor beginners

Start 18 april


Steirische Harmonika
De Steirische Harmonika komt uit het gebied wat we in de volksmond de “ Alpenlanden “  noemen, met name Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland. Het grootste deel van de muziek voor het instrument komt dan ook uit dat gebied. Een zo gevarieerd mogelijk muziekaanbod en het gebruik maken van de typische kenmerken van de Steirische Harmonika was dan ook de insteek van docent Wil Plas bij het samenstellen van het cursusmateriaal.

Wilde u altijd al leren spelen op dit bijzondere instrument onder begeleiding van een ervaren docent dan is dit uw kans! Ook wanneer u al Steirische Harmonika speelt en eindelijk wel eens wilt weten hoe dat nu precies zit met stemmingen, diatonisch, gelijktonig, wisseltonig, grepenschrift , notenschrijft, etc, dan is dít uw cursus!


Docent Wil Plas
Wil Plas studeerde accordeon aan het conservatorium in Enschede en Groningen en studeerde af in de studierichtingen docerend musicus, uitvoerend musicus en aantekening kamermuziek. Na zijn afstuderen was -en is- hij vooral actief als docent, dirigent en arrangeur. Zijdelings heeft Wil Plas zich altijd bezig gehouden met het bespelen van de Steirische Harmonika. Door zijn ervaringen in het werkveld merkte hij de behoefte aan deskundige docenten op en hij pakte deze handschoen op!

Details cursus
Zaterdag 18 april gaan we van start. De cursus bestaat uit 10 lessen, tijd is van 11.30-12.30 uur, in leslokaal M7 in ons souterrain. De overige data zijn: 25 april, 16/23/30 mei, 6/13/20/27 juni, 4 juli.

Het lesboek (€20,-) is gemaakt door Wil Plas en wordt door hem zelf tijdens de 1e les verkocht. N.b. het lesgeld is exclusief lesboek.

Cursisten dienen over een instrument te beschikken, in F, C, G stemming. Mocht u die niet hebben dan kunt u contact opnemen met Wil Plas, hij kan u verder helpen bij het huren van een instrument (ook handig  als u gewoon eerst even wilt uitproberen of het iets voor u is).

Voor alle inhoudelijke vragen met betrekking tot deze cursus Steirische Harmonika kunt u zich rechtstreeks wenden tot Wil. Contactgegevens Wil Plas: 06-53397235 of info@accordeonwilplas.nl

Mensen die al Steirische Harmonika spelen en interesse in individueel les hebben worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Muziekschool Borne: Jan Geuke, 074 – 2657200.

Informatie & opgave
Voor iedereen van 8-88 jaar
Op zaterdag van 11:30-12:30 uur
Kosten: € 125,00 p.p. (excl lesboek á €20,00)
Duur: 10 lessen
Locatie: M7
Docent: Wil Plas
Start: 18 april
Aanmelden: KLIK HIER
 

meer uit agenda
Steirische Harmonika voor beginners