1
sep

Taiji Tao en meditatie - start

Docent: Paul Grefte


Vanaf 1 september elke dinsdagochtend om 9.00 en 10.30 uur.

Taiji Tao is bewegen op een rustige, aangename en ontspannen manier zodat lichaam en geest tot rust komen. Je beweegt met aandacht (mindful). Voelen hoe je beweegt en hoe je in beweging kunt ontspannen. Wat we doen is gericht op heling en ontspanning, fysiek en mentaal.

De effecten kunnen zijn: soepeler worden, meer rust in lichaam en geest, betere coördinatie, stressbestendiger, verlichting van chronische klachten (met name bij reumatische klachten als fybromialgie).

Taiji Tao is niet specifiek iets voor mensen die gezondheidsklachten hebben. Iedereen kan er baat bij hebben. Maar door te bewegen binnen je mogelijkheden is Taiji Tao ook toegankelijk als je fysieke beperkingen hebt. Het is belangrijk om binnen je grenzen te blijven.

In de lessen wordt aandacht besteed aan: warming up, staan, lopen, ademhaling, houding, evenwicht en balans, gedachtetraining en ontspanning (ofwel minimale inspanning).

De meditatie wordt op de stoel gedaan. De technieken die gebruikt worden zijn eenvoudig maar effectief en zijn afkomstig uit de mindfulness. Draag kleding die makkelijk zit en waar je makkelijk in bewegen kunt. Schoenen met dunne zolen.

Kosten € 29,00 per maand. Alle opgaves en informatie via: Paul Grefte. Telefoon: 0641027915
Email: paulgrefte@sanqidao.nl

 

 

meer uit agenda
Taiji Tao en meditatie - start