6
mrt

The Angels Share

Na afloop een kleine whiskey proeverij i.s.m. de Barrique


Heeft u een filmhuisvoucher voor deze film dan kunt u gratis en voor niets, iemand meenemen naar de film.

 

Bezoekers van de film krijgen, op vertoon van hun entreebewijs, de mogelijheid om twee totaal verschillende whisky's te proeven. DeBarriques'Ton Hilderink komt zelf tekst en uitleg geven bij de. in de film voorkomende Schotse (malt) whisky's.

 

The Angel’s Share, die op het afgelopen filmfestival van Cannes werd bekroond met de juryprijs, gaat over Robbie, een jongen uit een verkeerd milieu die van jongs af aan te horen heeft gekregen dat hij niets is en niets zal worden.

 

Opgegroeid in de straten van Glasgow komt Robbie al vroeg in het criminele milieu terecht. Hij heeft schulden, loopt de gevangenis in en uit en heeft daarnaast zijn vriendin zwanger gemaakt. Een vriendin die bovendien uit een betere familie komt. Als het aan haar ouders ligt, bemoeit Robbie zich dan ook zo min mogelijk met haar.

 

Als de Schotse Robbie vader wordt, zweert hij dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij zelf heeft geleid. Op het nippertje ontsnapt hij aan een gevangenisstraf en krijgt hij een allerlaatste kans om zijn leven een positieve wending te geven.

 

Tijdens zijn taakstraf ontmoet Robbie het drietal Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk kunnen vinden. Hun reclasseringsambtenaar Henri laat hen kennismaken met de wereld van de whisky. Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel zijn leven kon veranderen. Zijn nieuw ontdekte talent - een verfijnde smaak en delicate "neus" – maakt het voor Robbie en zijn vrienden mogelijk een nieuwe, welvarende weg in te slaan.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 8,00 (€ 5,00 voor vrienden van filmhuis Borne)

 

 

 

meer uit agenda
The Angels Share