29
apr

The Best of Go Short

Aandacht voor de schoonheid van de korte film.


Aandacht voor de schoonheid van de korte film. Een speciale Filmhuis avond met het neusje van de zalm van de hedendaagse korte film. Go Short is een fris en vernieuwend jaarlijks filmfestival met korte films van jonge, talentvolle filmmakers uit heel Europa. Op het programma staan de smaakmakers van het festival van 2015. Een variatie van fictie, animatie, kunstfilm en documentaire.

In de vertoonde films wordt Engels gesproken er is geen ondertiteling!
 

The Best Of Go Short on Tour

The Age of Rust
Via woeste gevechten en het wonder van de geboorte leren we de ongelooflijke levenscyclus van de “Petramosaurus Cavator” kennen. Daarbij ligt de focus op de relatie met de mens en onze planeet.
Alessandro Mattei & Francesco Aber.animatie. Italië  

Alles Is Gezegd
Achttien jaar geleden werd Wim getroffen door een herseninfarct en sindsdien lijdt hij aan het 'locked­in syndrome'. omdat zijn zoons hun moeder even rust willen gunnen, nemen zij de zorg voor een weekend op zich. 
​Anne­Marieke Graafmans / documentaire / Nederland / 24'

Aïssa
Aïssa woont momenteel illegaal op Frans grondgebied. Ze beweert minderjarig te zijn maar de autoriteiten geloven dat ze ouder is dan achttien. Om vast te stellen of zij in het land kan blijven of niet, moet een arts haar lichamelijk onderzoeken.
Clément Tréhin­Lalanne / fictie / Frankrijk / 8'

The Noisemaker
Een provinciale school wacht op een officiële delegatie van het ministerie. De school heeft echter te weinig  leerlingen en om te voorkomen dat dit aan het daglicht komt onderneemt de directeur actie.
Karolis Kaupinis / fictie / Litouwen / 16'

Leftover
Een tot de dood veroordeelde man, een oude vrouw, een jager, een ramenwasser, een gevangen kok en een meisje met anorexia. De verhalen van deze personages leer je kennen aan de hand van hun eten. 
Sarolta Szabo & Tibor Banoczki / animatie / Frankrijk / 15'

Yes We Love
Vier generaties, elk met een crisis, gevestigd in vier verschillende delen van Noorwegen op de Noorse Dag van de Grondwet.
Hallvar Witzø / fictie / Noorwegen / 15' 

 

Meer informatie vindt u op: www.goshort.nl
Aanvang: 20.15 uur

Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

meer uit agenda
The Best of Go Short