24
apr

The Descendants

Een zoektocht naar geluk


Hawaï heeft misschien voor velen het imago van een paradijs op aarde, maar voor haar bewoners is het als iedere andere plek in de VS. The Descendants begint met een voice-over van Matt King (George Clooney) die alle illusies die je over het eiland kunt hebben op cynische toon wegneemt.

 

Zijn invalshoek is deels te verklaren door zijn situatie. Zijn vrouw is na een waterski-ongeluk in een coma beland en met moeite probeert hij zijn gezin bij elkaar te houden. Door het wegvallen van zijn vrouw blijkt hoezeer hij afwezig was voor zijn dochters Alexandra en Scottie. De jonge Scottie heeft problemen op school, omdat zij het verdriet over haar moeder niet kan verwerken. De oudere Alexandra zit op een internaat en lijkt zich bewust afzijdig te houden van de hele situatie.

 

Er speelt echter nog meer. Een groot stuk land dat eigendom is van Matts familie moet verkocht worden. De beslissing is aan hem, maar moet ervoor waken zijn familie tegen het hoofd te stoten. Het ongeschonden stuk Hawaï is een prachtig natuurgebied en erg gewild bij projectontwikkelaars die er hotels willen bouwen. En of Matt daarmee niet genoeg zorgen heeft, vertellen de doktoren dat zijn vrouw is opgegeven.

 

Het verhaal krijgt een wending als blijkt dat Matts vrouw een affaire had. Hierdoor wordt hij gedwongen om na te denken over zijn leven en of hij een goede echtgenoot en vader is geweest. Ook gaat hij met zijn dochters op zoek naar de minnaar van zijn vrouw. Een man voor wie zij Matt wilde verlaten.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne

 

 

meer uit agenda
The Descendants