Home  /  Agenda  /  Archief  /  The Iron Lady
17
apr

The Iron Lady

Magistraal acteerwerk


In verband met het recente overlijden van Margret Tatcher vertoont Filmhuis Borne de biografische film "The Iron Lady".

De eerder geprogrammeerde film "Monsieur Lazhar" komt hierdoor te vervallen.

 

In een rustige woning, behangen met gedempte kleuren, zit een oude vrouw (Meryl Streep) aan de ontbijttafel. Tegenover haar zit haar man (Jim Broadbent) met ondeugende oogjes naar haar te kijken. Het koppel ziet eruit als ieder ander koppel op leeftijd; voldaan.

Alleen is deze oude dame niet zomaar iemand, maar Margaret Thatcher. Zij was de eerste vrouwelijke leider van de conservatieve partij in het Verenigd Koninkrijk. In 1979 wist ze de verkiezingen te winnen en daarmee werd ze de eerste vrouwelijke premier van het land.

 

Thatchers carrière kende vele hoogte- en dieptepunten. Ze was vooral in haar beginjaren weinig geliefd bij een groot deel van het Britse volk, maar na haar optreden tijdens de Falklandoorlog kwam hier verandering in. Nu, bijna twintig jaar na haar aftreden, zien we op een pijnlijke manier dat de man van Thatcher, Denis, in 2003 overleden is. De man aan de andere kant van de ontbijttafel is het resultaat van Thatchers onvoltooide rouwproces en haar angst om alleen te zijn. Met de geest van haar overleden man aan haar zijde blikt ze terug op haar betekenisvolle leven.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 8,00 (€ 5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

meer uit agenda
The Iron Lady