6
mrt

The Sense of an Ending met inleiding

Filmhuis Borne


108 min.

Drama / boekverfilming
Om 19.30 uur: Inleiding door Theo Hakkert

Regie: Ritesh Batra, Verenigd Koninkrijk, 2017

 

Verfilming van de gelijknamige, met de Booker-prijs bekroonde roman van Julian Barnes, over een middelbare man (Jim Broadbent) die een dagboek erft van de moeder van zijn oude vlam Veronica (Charlotte Rampling). Voortdurend schakelen we heen en weer tussen het leven van de jonge scholier Tony in het Londen van de jaren zestig en de gepensioneerde fotohandelaar. Hoe meer hij in zijn eigen geschiedenis duikt, hoe onbetrouwbaarder zijn geheugen blijkt en hoe pijnlijker het zelfinzicht.

 

Soms heb je anderen nodig om je je eigen leven te kunnen herinneren. Dat is de twist die de Indiase regisseur Ritesh Batra (The lunchbox) meegeeft aan zijn charmante filmversie van The Sense of an Ending, de roman van Julian Barnes over vriendschap en geheugen.

 

Inleiding door Theo Hakkert

Journalist, columnist en kunstcriticus Theo Hakkert (1957) is het meest bekend door zijn werk voor De Twentsche Courant Tubantia. Ook recenseert hij geregeld boeken. Hij zal de inleiding bij de film verzorgen en het boek en de film met elkaar vergelijken. Doet de film recht aan het boek?

 

 

Aanvang film : 20.15 uur, met om 19.30 uur inleiding door Theo Hakkert
Entree: € 8,- (Vrienden van Filmhuis Borne € 5,-)

*Mocht het niet lukken om online kaarten te kopen, mail dan uw naam, aantal kaarten, adres, postcode en telefoonnummer naar receptie@kulturhusborne.nl of bel naar 074 265 72 00*

Kaarten kopen
meer uit agenda
The Sense of an Ending  met inleiding