28
nov

Thema avond Dementie Vriendelijke Samenleving

Thema avond voor geintresseerden


Op maandagavond 28 november organiseren Steunpunt Mantelzorg en Welzijn Ouderen Borne in nauwe samenwerking met de gemeente Borne en Alzheimer NL- afdeling Twente, een bijeenkomst met als titel: Dementie Vriendelijk Borne.

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus krijgen we er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms natuurlijk zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Het aantal mensen dat te maken zal krijgen met dementie, zelf of in de naaste omgeving, zal de komende jaren sterk toenemen. Meer kennis over het ziektebeeld, minder taboe en meer mogelijkheden om zelfstandig te blijven, zijn enkele items waarvoor deze avond uw aandacht wordt gevraagd.

 

Steunpunt Mantelzorg en Welzijn Oudere Borne willen u tijdens deze bijeenkomst graag informeren, maar vooral vragen om mee te denken! "Wat ziet u als wenselijk of noodzakelijk, hebt u ideeën of kent u een voorbeeld uit een andere gemeente?"

 

Naast mantelzorgers worden zorgprofessionals, vrijwilligers organisaties, sportverenigingen, winkeliers en medewerkers van de gemeente Borne uitgenodigd. En uiteraard iedereen die zich aangesproken voelt. Uw inbreng op deze avond stellen we zeer op prijs.


Programma:
* Opening door wethouder M. Velten

* Presentatie door Alzheimer NL - afd. Twente

* en nu: Dementie Vriendelijk Borne.

 

Zaal open vanaf 19:00 uur; start programma om 19:30 uur.
Afsluiting om 21:30 uur
Aanmelden niet noodzakelijk.

 

Alvast meer lezen/weten? zie www.samendementievriendelijk.nl

 

meer uit agenda
Thema avond Dementie Vriendelijke Samenleving