25
okt

Tien jaar Freddy Quinn - matinee

Quinn Zangers in concert


Sinds 2005 brengen de Quinn Zangers uit Borne de liedjes van Freddy Quinn ten gehore. Bij dit tweede lustrum heeft de groep besloten om zowel op zaterdagavond als op zondagmiddag een voorstelling te geven. Hierdoor is er voor iedereen de gelegenheid om mee te zingen met de liedjes die voor de één jeugdsentiment zijn en voor ander leuk om te horen.

De grote Duitse schlagerzanger, geboren onder de naam Franz Eugen Helmuth Manfred Nidl, werd in Hardegg op 27 september 1931 geboren) De Oostenrijks schlagerzanger en acteur maakte vooral furore in de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw. In 1956 was hij de eerste vertegenwoordiger van West-Duitsland op het Eurovisie Songfestival met So geht das jede Nacht. Met liedjes als Heimweh, Junge komm bald wieder, Die Gitarre und das Meer, Unter fremden Sternen, La Paloma, Der Legionär und Heimatlos had Quinn tussen 1956 en1966 tien nummer-1-hits en was hij Duitslands absolute nummer 1 (in totaal heeft hij 23 liedjes in de top-10 gehad).

In 1997 werd hem de Paul-Lincke-Ring voor zijn buitengewone verdiensten voor de Duitstalige amusementsmuziek toegekend. Zijn melancholische liedjes over komen en gaan, afscheid nemen, drang naar verre landen worden door de Quinn zangers met veel verve gebracht.

Tijdens het optreden wordt ook aandacht besteed aan songs van tijdgenoten van Freddy. Van Jim Reeves tot Wim Sonneveld, van Trini Lopez tot Elvis Presley.

Het gastoptreden wordt verzorgd door Double2. Deze sprankelende 4-womenformatie bestaande uit Ingrid, Myrna, Ingrid en Marian. Muziek en zang is hun grootste passie. Via een koor leerden de vier elkaar kennen en ontstond het idee om nog meer uit hun muzikale kunnen te halen. Een optreden van Double2 staat nu al weer bijna 10 jaar garant voor een sfeervol optreden vol gezelligheid. Het repertoire is veelzijdig en gevarieerd. Door met de juiste timing op het publiek in te spelen, probeert Double2 altijd de juiste snaar te raken. Zingen in verschillende talen is voor het 4tal geen probleem.

Het middag-gala vindt plaats in Bornes eigen muziektempel, Kulturhus ''de Bijenkorf'' Borne, op zondag 25 oktober om 14.00 uur. De prijs voor een kaartje, al tien jaar ongewijzigd, €10,00.

www.dequinnzangersborne.nl

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Tien jaar Freddy Quinn - matinee