7
nov

Toekomstgesprek Mijn Borne

Mis het niet en doe mee!


Overal in Borne zijn mooie initiatieven ontstaan om uitvoering te geven aan de visie van de gemeenschap. Maar wie doet wat en waar is nog hulp bij nodig? Houden alle partners zich aan de afspraken? Welke nieuwe initiatieven kunnen we organiseren? Aan de hand van vier thema’s blikken Kulturhus Borne, Woonbeheer Borne, Bundeling Bornse Ondernemers en de gemeente tijdens het toekomstgesprek terug op 2013. Maar daarna wordt meteen vooruitgekeken naar 2014.

Welzijn en samenleving: volop aandacht voor wijken
Kulturhus Borne trekt het thema welzijn en samenleving uit MijnBorne2030. Tijdens het toekomstgesprek presenteren zij hun nieuwe wijkcoördinatie. Voor wijken en dorpen een interessant onderwerp, want waar liggen kansen voor wijken en dorpen?

Ruimte en wonen: het neje noaberschap
Woonbeheer Borne is verantwoordelijk voor het thema ruimte en wonen. Tijdens een presentatie licht Woonbeheer de rol van de werkgroep ‘het neje noaberschap’ toe. Een werkgroep die initiatieven van burgers en wijken wil ondersteunen, zowel in daadkracht als met financiële middelen.

Economie en ondernemen: BorneBoeit
De Bundeling Bornse Ondernemers staat aan de lat voor het onderwerp economie en ondernemen. De website BorneBoeit is een voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers om Borne (nog) aantrekkelijker te maken waar het gaat om winkelen en ondernemen. Wie sluit aan bij dit digitale uithangbord van Borne?

Duurzaamheid: agenda vol inspiratie
De gemeente Borne coördineert het thema duurzaamheid. Tijdens het toekomstgesprek ondertekent ook de stichting Borne Duurzaam! het convenant en wordt daarmee medetrekker van dit thema.Tijdens het Toekomstgesprek wordt de duurzaamheidsagenda onthuld, met alle bruikbare ideeën die uit de samenleving zijn gekomen tijdens de battle ‘het duurzaamste idee voor Borne’.Deze goede en vaak bijzondere ideeën komen volop uit het hart van de Bornse gemeenschap. Voor de bezoekers van het Toekomstgesprek is er een exemplaar van deze inspirerende agenda.

Halen en brengen van ideeën
Na de presentaties is er een interactieve markt, waar bezoekers worden uitgenodigd met elkaar en de partners in gesprek te gaan om plannen te maken voor het aankomende jaar. Het Kulturhus gaat de wijken in. Woonbeheer is op zoek naar neje noabers. Gemeente Borne en Borne Duurzaam! presenteren de Duurzaamheidsagenda. En de BBO boeit met BorneBoeit! Welke ideeën kom jij op 7 november brengen?

Blijf jij ook betrokken? Je bent op 7 november vanaf 19:30 uur van harte welkom in het Kulturhus!

meer uit agenda
Toekomstgesprek Mijn Borne