Home  /  Agenda  /  Archief  /  Tot het Komt
3
nov

Tot het Komt

Muziektheater van De Nieuwe Koning


Theatergroep De Nieuwe Koning presenteert de muziektheatervoorstelling "Tot het komt ... ". Voorafgaand aan de muziektheatervoorstelling komt Prof. Dr. Ir. Peter-Paul Verbeek (1970) een boeiende lezing geven over de rol van social media.

Verbeek is hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Zijn specialiteit is de verwevenheid van mens en techniek en de plaats van ethiek hierin. Daarnaast is hij co-director van het Designlab en vice-decaan van de faculteit ''Behavioral, Management and Social Sciences''.
Tijd: 19.30-20.00 uur. Entree: €2,50.


tot het komt…

Tussen aankomst en vertrek ligt het hemelsbreed wachten.
Liesbeth, een wegbezuinigde carrièrevrouw in de overgang staat, met haar halve inboedel bij zich, te wachten. Na weer dezelfde ruzie met haar partner, heeft ze huis en haard verlaten. Dit bericht heeft ze op alle social media rond getoeterd, in de stellige overtuiging dat iemand dat kekke wijf met karakter wel zal tegenhouden. Maar niemand reageert. Ze is verbijsterd. Wachtend op het vervolg van haar leven, pakt ze uit.

Zie hier Liesbeth B. uit E. 51 jaar. Volledig de weg kwijt.
 Haar bestaan verpakt in twee koffers en 3 tassen.Genoeg bagage om luid klagend, weemoedig en vol zelfspot te ontvouwen hoe het in godsnaam (of laat die maar overal buiten)zover gekomen is en waar ze WTF op wacht.

Tijdens het wachten, dat ze livestreamt, haalt Liesbeth haar ondankbare Facebookvrienden, moeder, dochter, partner en collega uit de koffers en door het slijk.
 Maar als geen hond haar komt halen, moet ze zelf door het stof. Hoe like je jezelf als niemand anders dat doet? Waar wacht je op als niemand op je wacht?
 Hoe trek je jezelf weer aan je haar omhoog. Hoe kom je in beweging?

tot het komt... een libretto voor één actrice, een Jazz trio en het internet
tot het komt… het antwoord op al uw wachten
tot het komt... goedkoper dan een cursus mindfulness
tot het komt... een avond vol herkenning, troost en hoop

Waar wacht u op?

Script en spel: Regine Hilhorst
Muziek : Jazz trio Robinson, Freitag &Caruso
Regie: Annelies van Wieringen
Scenografie: Anouk van Kolfschoten
____________________________________________________

Entree voorstelling : €10,-
Aanvang: 20.00 uur

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Tot het Komt