22
dec

Twents Jeugd Symfonie Orkest - 22 dec

Kerstconcert


Een kerstconcert van Twents Jeugd Symphonie Orkest onder leiding van Carl Wittrock. Een kerstconcert met voor elk wat wils. Naast een paar instrumentale composities zal het orkest sopraan Karin Hertsenberg begeleiden in “Ave Maria” van Gomez en de bekende “ Gabriela’s Song” van Nillson.

Er zal een prachtig nieuw arrangement van “Stille Nacht” ten gehore worden gebracht voor cello en orkest maar ook “ Happy X-Mas” en “ Do they know”. Verdere medewerking wordt verleend door een groot jongerenkoor van Het Twickel College Hengelo en een combo.

Een Kerstconcert waar het jeugdig elan vanaf spat!

De presentatie van de middag ligt in handen van de bekende Twentse artiest Mirjam Spitholt. Zij zal dan tevens een opmaat laten horen naar haar nieuwe voorstelling “Geluk in ’n Tuk”.

Het TJSO begon midden jaren ’90 als gezamenlijk projectorkest van de drie grote Twentse muziekscholen. Een succesvol optreden tijdens het Europees Jeugd Muziekfestival in Boedapest heeft in 1995 geleid tot de oprichting van het Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO).

Het 65 tellende jeugdorkest repeteert wekelijks onder leiding van dirigent Carl Wittrock in de Waterstaatskerk te Hengelo. Naast de muzikale prestatie wordt veel waarde gehecht aan plezier, sociale samenhang en teamgeest. De jonge talentvolle muzikanten leren samen te werken, elkaar te motiveren en leggen overal ter wereld leuke contacten met publiek en medemusici door die boeiende en grensoverschrijdende taal van de muziek.

Naast de programmering van de eigen concerten is het TJSO een veelgevraagd orkest. Zo speelden zij vrijdag 15 november jl. op uitnodiging van Vluchtelingenwerk Nederland een mooie voorstelling in Theater Tivoli Utrecht voor 800 asielzoekers kinderen.

Zondagmiddag 22 december treedt dit fantastische orkest op in onze theaterzaal.
Aanvang: 15.00 uur
Entree: €12,50, inclusief 1 consumptie bij binnenkomst

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Twents Jeugd Symfonie Orkest - 22 dec