Home  /  Agenda  /  Archief  /  Vakantie Kids
1
t/m 4 mei

Vakantie Kids

Jonge onderzoekers en Elektriek


Ben jij ook nieuwsgierig hoe dingen gemaakt zijn, hoe machines werken en of je ze zelf kunt maken. Kom dan in de meivakantie naar het Kulturhus, om dit en nog veel meer te ontdekken.

 

Dinsdag 1 mei

Op dinsdag staat een excursie naar het HEIM Museum in Hengelo voor kinderen van groep 5 t/m 8en gepland. Daarna verplaatst de groep zich naar de plek waar Theatergroep Hydra haar programma Elektriek opvoert ( www.elektriek.nl ). Je moet je op tijd opgeven voor dit onderdeel, er kunnen maar 23 kinderen van groep 5 t/m 8 mee. De kinderen van groep 1 t/m 4 leren een eigen kompas te maken. Dit is handig als je een keer verdwaald bent. En om te weten te komen hoe laat het is maken we een zonnewijzer. Er geexperimenteerd met Cola en melk. En de keukenprinsen en prinsessen kunnen fruitspiesjes en cakejes maken in de keuken.

 

Woensdag 2 mei

De kinderen van groep 1 t/m 4 gaan 's morgens sporten in de sporthal (DUS SPORTSPULLEN MEENEMEN). De kinderen worden gehaald en gebracht. 's Middag staat gepland als knutselmidddag en worden er leuke feestverpakking voor moederdag en een Wipkip gemaakt. Daarna volgt een cursus: leren iets te zeggen zonder te praten. Ben benieuwd hoe we dat doen? De kinderen van groep 5 t/m 8 ( max. 20 kinderen) gaan onder begeleiding van kunstenaar David Scheidler, (www.davidscheidler.com) een junckbot maken die ook nog werkt. 's Middag wordt er gesport in de sporthal. De deelnemers zullen zelf naar de sporthal fietsen dus: Neem je fiets en natuurlijk je sportspullen mee!

 

Donderdag 3 mei

De kinderen van groep 5 t/m 8 ( max. 20 kinderen) gaan verder met het maken van een junckbot, onder begeleiding van kunstenaar David Scheidler. 's Middag gaan we proefjes doen en maken we een knikker- en zenuwspiraal. De kinderen van groep 1 t/m 4 gaan bezig met een knikkerspiraal, een trekpop en nog veel meer leuks. In de keuken moet ook weer allerlei lekkers gemaakt worden.

 

Vrijdag 4 mei

De laatste dag van deze week vol met activiteiten sluiten we af met het bakken en eten van pannekoekenLekker pannenkoekenen een fantastische film. Ook is er nog tijd om met de techniekdoos aan de slag te gaan, een kleurendriehoek te verven, een veterplank te maken en morse te leren.

 

Neem zelf je eigen lunch mee, wij zorgen voor tussendoortjes

Kosten € 4,50 per dag
Tijd 10.00 tot 16.00 uur
Locatie Kulturhus Borne , Marktstraat 23, Borne
Website www.welzijnborne.nl
Voor wie Bornse basisschoolkinderen van groep 1 t/m 8
Opgeven via www.activity4kids.nl
Meer informatie Joleyn Lekkerkerker
meer uit agenda
Vakantie Kids