11
feb

Verlies en rouw, werk in uitvoering

Een bijzondere cursus voor mannen!


Een kursus over verlies en rouw?! Een grote verandering in je leven, levert verlies op. Er is verlies dat moeilijk te dragen is, bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, je gezondheid, een baan. Dan rouw je. Maar wat is jouw verlies eigenlijk en wat is rouwen? En hoe gaat het verder met je leven? Hoe gaat het er uit zien? Deze vragen staan centraal in de kursus.

Waarom speciaal voor mannen?! Omdat vaak wordt gedacht: ”Mannen rouwen vaak anders dan vrouwen” en “echte mannen huilen niet”. Mannen mogen niet altijd rouwen van zichzelf, maar hebben soms / vaak toch stiekum een beetje, een beetje veel,  behoefte aan aandacht voor wat ze verloren hebben en hoe ze daar mee verder kunnen…..Rufi  wil daarvoor wel de ruimte bieden.


Waarom meedoen? De kursus wil je concrete handvatten geven om de verandering in leven te (leren) hanteren. Jouw avontuur is dat jij bereid bent echt aan de slag te gaan met jouw verlies en jouw toekomst.
 

Wat gaan we dan doen? Je krijgt niet alleen “les”;  maar gaat  vooral ook ‘doen’.  Door te gaan doen, kom je in beweging. Niet alleen met je lijf, maar ook met je gevoelens, met hart en ziel. Deze beweging maakt het mogelijk om niet alleen te werken vanuit de rouw en het verdriet, maar ook met plezier en met dromen voor de toekomst.
 

De cursus wordt gegeven door Rufi van Rooij, theologe, milieudeskundige en ritueelbegeleidster. Ze is gevormd door haar eigen ervaringen rondom verlies, rouw en zingeving.  Cursusleidster Rufi van Rooij maakt gebruik van allerlei werkvormen (van tekenen tot wandelen of andere actieve werkvormen. Van schrijven tot meditatieve oefeningen). Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen. Als iemand bijvoorbeeld niet goed kan lopen, verzinnen we gewoon wat anders! Meer informatie vind je HIER

De cursus vindt plaats op dinsdag 11, 18,  25 februrari en 18 maart
Aanvang: 19.30 - 21.30 uur
Kosten: € 100,00
Aanmelden: cursus@kulturhusborne.nl

 

meer uit agenda
Verlies en rouw, werk in uitvoering