24
mrt

Vitaliteitsbeurs Veilig en Fit in de Stroomesch

Informatiemiddag voor senioren


Bornse sport en wijkvereniging Stroom Esch verzorgen op donderdag 24 maart een informatiemiddag voor senioren.

Voor senioren is het belangrijk om zo lang mogelijk veilig en fit te wonen en leven. De kwaliteit van leven is veel groter wanneer je jezelf kunt redden! Wat senioren daar zelf aan kunnen doen wordt duidelijk tijdens de Vitaliteitsbeurs “Veilig en Fit” in de Stroom Esch.

Diverse aanbieders op het gebied van sport, bewegen en veiligheid geven op interactieve wijze informatie aan senioren door middel van presentaties en demonstraties. Zo komt o.a. Beweeg ID met de presentatie van een nieuw programma op het gebied van zelfredzaamheid en veiligheid. Onderwerpen als eenvoudiger opstaan uit de stoel, veilig uit bed komen, traplopen, omgaan met alarmering en in- en uit de auto stappen komen aan de orde. De Meyra, specialist in mobiliteit, is aanwezig om mensen te adviseren over hulpmiddelen die zelfredzaamheid en veiligheid bevorderen.

Welbions beantwoord vragen van bewoners op het gebied van een veilig woon- en leefklimaat. Bezoekers kunnen deelnemen aan gastlessen weerbaarheid, zelfverdediging en seniorensport. Ook zal er aandacht zijn voor veilig internetbankieren en krijgt men van de wijkagent tips over het voorkomen van babbeltrucs en nog veel meer!

Kortom, een hele nuttige en actieve middag voor senioren die hun vitaliteit zo lang mogelijk willen behouden.

 

Weerbaarheid voor senioren - verzorgd door Private Victory
Babbeltrucs? Trap er niet in! - verzorgd door Politie Twente
Bewegen in de Wijk - verzorgd door Borne blijft Fit
Veilig Internetbankieren - verzorgd door Seniorweb
Vallen Voorkomen - verzorgd door BeweegID
Hulpmiddelen - verzorgd door Meyra
Een veilige buurt - verzorgd door Welbions

Tijd: 14.00-17.00 uur
Locatie: De Wanne

 

meer uit agenda
Vitaliteitsbeurs Veilig en Fit in de Stroomesch