27
jan

Voorleesontbijt bij de bieb

De Nationale Voorleesdagen


Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Wanneer je kindje wordt voorgelezen, maakt het bovendien op een aangename manier kennis met de wereld van de boeken. Een wereld waarvan het thuis en op school veel profijt en plezier kan hebben.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden er in het hele land leuke activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de vele Voorleesontbijten op woensdag 27 januari. Ook bij in de bibliotheek Borne wordt er een voorleesontbijt georganiseerd voor peuters.

Er komen 2 Taalplusgroepen uit de kinderopvang op bezoek bij de bibliotheek om gezellig te ontbijten. En er wordt voorgelezen uit het prentenboek: We hebben er een geitje bij. In We hebben er een geitje bij! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje. 

Er wordt ontbeten om 09.00 uur en om 10.30 uur. 

Het Nationale voorleesontbijt bij bibliotheek Borne is een jaarlijks terugkerend feestje voor de peuters, ouders en de bibliotheekmedewerkers. 

meer uit agenda
Voorleesontbijt bij de bieb