3
okt

Vriendschapsfeestje in de bieb!

Kinderboekenweek feest!


Dat is nou écht een Kulturhus thema tijdens de kinderboekenweek: Vriendschap. Kom erbij!

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!
 

Woensdag 3 oktober gaan we het vieren met een groot vriendschapsfeest in de bieb! Jij komt toch ook!?

Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes naar de bibliotheek in het Kulturhus en doe mee aan alles wat we voor jullie in petto hebben! Want we gaan vriendschap vieren.

-Trouw met je beste vriendje of vriendinnetje! Haal jouw vriendschap door een ringetje, verkleed je -wij hebben trouwjurkjes, sluiers en trouwpakken- en laat je in een vrolijke ceremonie trouwen door buitengewoonspeciale trouwambtenaar. Je krijgt ook een huwelijkscertificaat. Daarna ga je op de foto als getrouwd vriendenstel!
-We gaan met z'n allen het grootste vriendenboek ooit maken. Jij mag een prachtige pagina invullen vol met met spraakmakende vragen, persoonlijke antwoorden, verhalen en meer. We bundelen alle pagina's in het Bornse vriendenboek.
-Overwin het ''Parcours voor besties''. Aan elkaar vastgebonden zaklopen, langlaufen en andere obstakels overwinnen. Met je vriend of vriendin gaat dat lukken!
-Je kunt vriendschapsbandje maken; een knutselarijtje waarbij je met felle kleuren een draagbaar stukje kunst vlecht en knoopt met gekleurd vriendschapstouw. Vriendschapsarmbandjes zijn superleuk om zelf te maken. Voor jezelf of speciaal voor je vriendinnen en te geven als symbool voor jullie vriendschap.
-Waarzegster Esmeralda ontvangt jou in haar speciale Waarzeg-tipi. Zij ziet in haar waarzegbol welke leuke vriendschappen er allemaal voor jou in het verschiet liggen.
-Er zijn echte knuffeldieren zoals cavia's en konijnen om vriendschap mee te sluiten; heerlijke knuffeldierrenvriendjes.
-We hebben lekkere vriendschapspannenkoeken voor jullie! Njamnjam.

Uiteraard trakteren wij ook op drinken en iets lekkers.

Doen jullie mee?

Tijd: 14.30-16.30 uur
Entree is GRATIS

meer uit agenda
Vriendschapsfeestje in de bieb!