1
t/m 8 okt

Week tegen Eenzaamheid - 1 okt

Wat kan jij doen tegen eenzaamheid?


Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Zo'n tien procent van de Nederlanders, oud én jong, ervaart gevoelens van sterke eenzaamheid. In Borne zijn dit zo'n 2.300 mensen. Vaak is eenzaamheid een verborgen probleem. Vrijwel niemand die zich eenzaam voelt komt hier openlijk voor uit. Daarom is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Er meer over te weten en het te herkennen: misschien wel bij jezelf. Niet alle eenzaamheid is op te lossen. Maar dat je er helemaal niets aan kunt veranderen is gelukkig niet waar!

Themabrief
De themabrief van Wijkracht Borne 'Samen tegen Eenzaamheid’ geeft informatie over o.a. verschillende soorten van eenzaamheid en handvatten om het aan te pakken. Ben je eenzaam of denk je dit van iemand in je omgeving, haal dan gerust een brief in het Kulturhus of in het gemeentehuis.

Gratis koffie met taart voor een ander
Eenzaamheid los je niet op met een kop koffie of thee. Maar toch: contact, aandacht en elkaar ontmoeten kan een begin zijn. Daarom: Koop je eigen koffie/thee met een stukje vlaai en krijg dit tijdens de themaweek voor een ander helemaal gratis bij Limburgia Borne, Bleek 1e! Wie vraag jij om mee te gaan?

Workshop ‘Verbinden met eenzaamheid’
Karin van Dam – de Meij is sociaal filosoof en geeft i.s.m. Wijkracht Borne deze workshop voor jong en oud op 7 oktober in het Kulturhus van 19.30 tot 21.00 uur. Wat verstaan we onder eenzaamheid? Hoe herken je het? Wat kun je doen om je te verbinden met eenzaamheid? Laat je verrassen en kijk met een andere bril naar dit onderwerp. Of kom met al je vragen die je zou willen stellen. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen, er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden zeer gewenst via receptie/VVV T: 074 – 265 7200

Toevallige en spontane ontmoetingen
Vrijwilligers van het inwonersinitiatief Zelfregieteam Borne organiseren iedere woensdag van 09.30 - 11.30 uur in het Kulturhus en op zondag van 17.00 - 20.00 uur in de Letterbak (Clematishof 6) ‘toevallige ontmoetingen'. Deze week is er extra aandacht voor het onderwerp eenzaamheid. Wilt u hierover wat vragen, vertellen of heeft u gewoon zin in een praatje? Kom langs!

Ontdek nieuwe dingen of pak een (oude)hobby op
Bij Creatief Atelier Borne bent u vrijdag 4 oktober extra hartelijk welkom. Voor mensen die een uitdaging zoeken en elkaar daarin willen ontmoeten. Voor mensen die al eerder hebben geschilderd of geboetseerd en voor mensen die dit eindelijk eens zelf willen meemaken. Je begint zomaar met niets: een leeg doek, een wit vel papier, een brok klei. Op weg naar een eigen werkstuk mee naar huis nemen. U kunt aan de Oude Almeloseweg 15 naast zelf creatief bezig zijn ook kijken of lezen over kunst en kunstenaars. Elke vrijdag tussen 9:30 en 14:00 uur met lunch rond 12:00 uur.

meer uit agenda
Week tegen Eenzaamheid - 1 okt