1
t/m 5 okt

Week van de Opvoeding

Luister 's naar me.


'Luister 's naar me' Dit is het thema voor de Week van de Opvoeding 2012. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling. De week zorgt voor positieve aandacht voor opvoeden. Naar elkaar luisteren is daarbij heel belangrijk. In en rond Kulturhus Borne vinden in het kader van deze themaweek een diverse activiteiten plaats.

 

In de bibliotheek is de gehele week een literatuurplein ingericht met boeken en bladen rondom opvoeding.

 

Op 1 en 3 oktober vinden de Voorleesuurtjes weer plaats in de bieb. Deze keer met als thema ‘’Luisteren naar elkaar’’. Voorlezen aan kinderen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het belangrijkste: ze beleven er veel plezier aan! Maandag 1 oktober, 10-12 uur. Woensdag 3 oktober, 14-16 uur. Inclusief heerlijke hangplek met koffie, thee & koekjes voor ouders en andere opvoeders (zodat zij de handen even vrij hebben van het opvoeden).


Op dinsdag 2 oktober start de themaserie over peuters van LOES Borne. In de peuterpuberteit gaat je kind een hele spannende fase in die zowel eng als leuk is. Je peuter kan en wil steeds meer zelf doen. Als ouder probeer je dit in goede banen te leiden. LOES organiseert 3 bijeenkomsten met verschillende peuter-thema's. Dinsdagavond van 19.30-21.30 uur. Gratis.
 

Woensdag 3 oktober vertoont Filmhuis Borne om 20.15 uur de indringende film ‘’We need to talk about Kevin’’. Murw geslagen sleept Eva zich door het leven nadat haar tienerzoon een verschrikkelijke daad op school heeft begaan. Langzaam wordt het de kijker in deze sterke film van Lynne Ramsay duidelijk dat die daad niet echt uit de lucht is komen vallen. Aanvang: 20.15 uur. Entree: €8,00. Filmhuis Borne.

 

De LOES opvoedbus komt donderdag 4 oktober langs in Borne en staat geparkeerd voor het Kulturhus. Een heuse Amerikaanse schoolbus die op 4 oktober van 13.30 - 17.00 uur voor Kulturhus Borne geparkeerd staat. Daar kun je als ouder/verzorger deelnemen aan luchtige activiteiten, zoals de miniworkshop ''Communiceren met Kinderen'' die door Family Factory voor en door ouders worden georganiseerd. Ook wordt er een ontbijtmand verloot en kun je informatie inwinnen over opvoeden en leuke gadgets en cadeautjes ophalen.

 

‘’Zat Gehad!’’ is een bewustwordingscampagne rondom middelengebruik onder jongeren. In het kader hiervan is het vrijdag 5 oktober tijd voor de actie ‘’Bad Choice’’. Bornse jongeren, jeugdagent Danny, en jongerenwerkers Lex en Leander gaan langs diverse alcohol verkooppunten, delen flyers uit en geven voorlichting rond alcoholgebruik onder jongeren. Dit gebeurt op diverse locaties in Borne van 19-21 uur. Luister eens naar ze!

meer uit agenda
Week van de Opvoeding