3
dec

What Maisie knew

Met inleiding door systeemtherapeut Brigitte Reukers!!


Woensdag 3 december vertoont Filmhuis Borne in samenwerking met Cinementaal de film "What Maisie Knew" over de 7-jarige Maisie. Haar ouders zijn gescheiden maar blijven ruzieën, omdat zij degene is die hen nog met elkaar verbindt. Ze is te jong om te beslissen over een omgangsregeling, maar oud genoeg om de strijd rond haar voogdij in zich op te nemen. Dit verhaal wordt vanuit haar perspectief verteld.
 

De film What Maisie Knew wordt ingeleid door Brigitte Reukers, systeemtherapeut bij Mediant GGz. Brigitte Reukers heeft als neventaken aandachtsfunctionaris kindermishandeling en lid van het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling. Reukers zal in haar inleiding verwijzen naar fragmenten in de film, maar ook behandelmogelijkheden bespreken.

What Maisie knew
Na een pijnlijke scheiding vechten Susanna en Beale om de voogdij over hun zevenjarige dochter Maisie. Beiden doen er alles aan om bij de rechtbank over te komen als de beste en meest betrouwbare persoon voor Maisie. Om deze reden trouwt Beale met oppas Margo en Susanna met barman Lincoln. Terwijl de vete tussen de ouders uit de hand begint te lopen, gaan Margo en Lincoln steeds meer sympathie voor Maisie voelen. En uiteindelijk ook voor elkaar.

De film "What Maisie knew" is gebasseerd op het gelijknamige boek van Henri James (1843-1916), maar verplaatst naar de moderne tijd. De volledige stijl van de film - elk beeld, de belichting, de kleding, de decors, de positie van de camera – staat in dienst van de belevingswereld van Maisie.

Regie: Scott McGehee en David Siegel
Aanvang inleiding Brigitte Reukers, systeemtherapeut bij Mediant GGZ: 19.30 uur
Aanvang film: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne en vrienden van Cinementaal) 

 

 

meer uit agenda
What Maisie knew