Home  /  Agenda  /  Archief  /  Winter sleep
4
feb

Winter sleep

Met muziek vooraf


De gepensioneerde acteur Aydin runt een hotelletje in Cappadocië, samen met zijn jonge vrouw Nihal, met wie hij een stormachtige relatie heeft en zijn zus Necla, die nog steeds haar recente scheiding verwerkt. ’s Winters vormt het hotel hun schuilplek, maar evenzeer een onontkoombare plaats die hun onderlinge rancunes aanwakkert.

Een messcherpe karakterstudie; de regisseur ontleedt zijn personages tot op het bot en biedt aldus inzicht in de problemen van het hedendaagse Turkije – van de gapende kloof tussen de stad en het platteland, tussen arm en rijk, intellectuelen en arbeiders. Telkens als je denkt dat het niet erger kan in deze film doet de ander er nog een schepje bovenop. En kantelen de verhoudingen weer een beetje; niets op moreel, ethisch en emotioneel vlak blijft onaangeroerd.

Vanaf half 8, voor aanvang van de film zal Burhan Altun samen met zijn collega u in de stemming brengen door Turkse muziek te spelen op saz, gitaar en accordeon. in de pauze zult u verwend worden door traditionele Turkse hapjes en een drankje, verzorgd door Eetcafe Toscane.


Aanvang: 20.15 uur (met pauze)
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)
Regie: Nuri Bilge Ceylan
 

 

 

meer uit agenda
Winter sleep