16
nov

WoWi bus & Workshops

Waanzinnige aftrap Week vd Mediawijsheid


Week van de Mediawijsheid 2018: ‘Heb jij het onder de duim?’
Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met een click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het zoeken of delen van informatie, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben.

Maar mediawijsheid is nog veel meer! Virtual reality, 3-d printen, robots, programmeertaal, kortom: digitale en technologische nieuwigheden!

Vrijdag 16 november start de Week van de Mediawijsheid. En het Kulturhus organiseert dan een waardige aftrap: de megacoole WoWi bus staat hier voor de deur (te bezoeken door alle leeftijden), en we hebben een aantal gave Workshops in de bieb.

De WoWi bus komt dus naar het Kulturhus
WoWi! is een rijdend lab: Workshop on Wheels innovatie! Onze maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Omdat de bibliotheek en het Kulturhus iedereen, jong en oud(er), bekend wil maken met de nieuwste technologieën op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving, kun je in WoWi! kennis maken met de nieuwste innovatieve apparaten en gadgets.

Win een WoWi Workshop! Op ontdekkingsreis door de nieuwste technologie!
We hebben 's ochtends 2 supervette, anderhalf durende workshops IN DE WOWI BUS in de aanbieding voor groepen 7 & 8 van basisscholen uit de gemeente Borne. Bekijk de wereld eens door een VR-bril! Of ga aan de slag met een 3D-ontwerp en ontdek hoe een 3D-printer werkt. Maak kennis met programmeren, industriële vormgeving, VR en mediavormgeving. WAUW, hoe gaaf is WoWi!

Er is plek voor 2 klassen:
10:00-11:30: klas 1
11:30-13:00: klas 2

Je kunt met jouw klas dus een plek winnen, door mee te doen aan onze WoWi prijsvraag. De prijsvraag is heel eenvoudig. Maak de volgende zin af: ''Onze klas moet de workshop in de WoWi! bus winnen omdat……''

De twee inzendingen die ons met de WAUW-factor van onze sokken blazen worden vrijdagochtend 16 november ontvangen door het WoWi team. Je kunt tot 13 november jouw antwoord inzenden naar: laura.reymer@kulturhusborne.nl
Winnaars krijgen dan 14 november bericht.

Wondere WoWi Wereld voor alle leeftijden
Van 13.30-16.00 uur is er een vrije inloop in de WoWi bus voor alle leeftijden! Kom gerust langs en maak kennis met de wondere wereld van de (nabije) toekomst.

Workshops in de bieb
Kinderen kunnen 's middags deelnemen aan workshops Robotje maken en Bibberspiraal maken.
Workshop robotje maken van 14.30 tot 15.15
Workshop bibberspiraal maken van 14.30 tot 15.15

Workshop robotje maken van 15.15 tot 16.15
Workshop bibberspiraal maken van 15.15 tot 16.15

Er kunnen 12 kinderen per workshop meedoen. Wel even vantevoren aanmelden via: info@bibliotheekborne.nl

Gameday & night Jongerencentrum

’s Middags van 15.00-18.00 uur kunnen jongeren vanaf 12 jaar kennismaken met de VR-bril. Een geweldige belevenis!
’s Avonds van 19.00 tot 22.00 uur zullen er verschillende gametoernooien worden aangeboden. O.a. Fifa’19 en Fortnite….. Wie wordt de kampioen van Borne?!
Vanaf 12 jaar.

 

meer uit agenda
WoWi bus & Workshops