18
nov

Workshop: korte verhalen schrijven

Nederland leest met Kim en Michelle


Nederland Leest viert in november 2015 haar tiende editie met het korte verhaal. In het kader van Nederland leest zullen Kim Ten Tusscher en collega schrijfster Michelle Visser een workshop korte verhalen schrijven.

Een goed boek is een boek dat de lezer meeneemt naar een andere wereld, waarbij je alles om je heen vergeet en je alleen nog dat beschreven universum waarneemt. Maar hoekomen zulke boeken tot stand? Michelle Visser en Kim ten Tusscher vertellen er tijdens hun lezing of workshop alles over. Ze laten horen welke muziek hun inspireerde tot cruciale scènes en laten de manuscripten zien waarin hun redacteuren er met rode pen op los streepten en hele verhaallijnen naar de prullenbak verwezen. Ze vertellen over de lange weg vanaf het eerste idee voor een nieuwboek krijgen, tot aan het moment dat dat boek gedrukt en wel in hun handen ligt.

Succesmomenten hebben ze beide al ervaren, maar de weg naar het gedroomde doel van bestsellerauteur worden, is nog lang. Hun ervaringen, dromen, zwoegen, vallen en stug doorzetten, kunnen zowel beginnende schrijvers als anderen inspireren.

Tijdens de workshop doen de deelnemers mee aan twee schrijfoefeningen. De eerste gaat over 'het grote geheel van het verhaal'. Deze oefening helpt om inzicht en grip te krijgen op het eigen schrijfwerk, zowel bij een kort verhaal als bij een groter schrijfdoel. Bij de tweede oefening draait het om het in leven in de materie en de personages. Beide oefeningen helpen om het verhaal zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de lezer. Veel van wat geldt voor het maken van een boek van 300 pagina's, geldt ook, in het klein, voor het korte verhaal, dus de workshop is voor een grote groep schrijvers interessant.

Aanvang: 19.30 uur
Deelname aan de workshop is gratis. U kunt zich aanmelden voor de Workshop bij de receptie van bibliotheek Borne of via mail: info@bibliotheekborne.nl 
Locatie: bibliotheek Borne


 

meer uit agenda
Workshop: korte verhalen schrijven