26
mrt

Workshop & demo Cajón

Kom gratis kennismaken!


Het woord cajón (spreek uit: kagon) is Spaans, betekent kist en komt oorspronkelijk uit Peru. De cajón is ooit uit armoede ontstaan. Tijdens de lange overtocht van Afrika naar Zuid-Amerika waren geen muziekinstrumenten aan boord, maar wel kisten. Het werd slaven later ook verboden om trommels in bezit te hebben. De kisten werden gebruikt als trommel, en hieruit ontstond uiteindelijk de cajón.


De cajón is een eenvoudig slaginstrument dat aantrekkelijk is voor jong en oud. Je kunt er veel verschillende soorten muziek mee begeleiden, en het is ook nog eens gemakkelijk mee te nemen! En nu kun je vrijblijvend kennismaken met deze ''trommelkist''!

Zaterdag 26 maart verzorgt cajón docent Marco van Trienen (Cajón School Marco) van 10.00-12.00 uur een gratis workshop en demonstratie cajón. Iedereen, volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar, kan deelnemen aan deze workshop.

Kom gewoon binnenlopen! Vanaf begin mei geeft Marco van Trienen een cursus cajón in Kulturhus Borne. Dus, heb je belangstelling, kom dan 26 maart even langs!

 

meer uit agenda
Workshop & demo Cajón