11
okt

Workshop 'Over-bruggen'

Interculturele communicatie - workshop voor vrijwilligers


Op dinsdagavond 11 oktober organiseert Bureau Vrijwilligerswerk Borne de zeer interessante workshop ‘Over-bruggen’, een workshop voor Bornse vrijwilligers over interculturele communicatie.

Deze workshop zit VOL. U kunt zich aanmelden voor de 2e workshop op woensdag 26 oktober.
Plaats: Kulturhus de Bijenkorf Borne, Zaal B1 (begane grond)
Inloop: 18.50 uur inloop met koffie en thee
Workshop: 19.00 uur – 21.00 uur


De Rabobank Centraal Twente maakt het samen met Kulturhus Borne mogelijk deze workshop gratis aan te bieden aan vrijwilligers die werkzaam zijn in of wonen in Borne. De heer Muaffak Gülçay, ervaren trainer en bemiddelaar, neemt je mee in een interactieve workshopavond waarin iedereen zelf ervaart hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van de culturele verschillen en de gevolgen daarvan voor wederzijds begrip en verbetering van de communicatie.

De bevolking van Nederland en van Europa is sterk van samenstelling veranderd. We hebben te maken met vergrijzing, met allerlei allochtone groepen, met mensen met uiteenlopende leefstijlen, en nog veel meer. Het gevolg is dat we overal, ook op ons werk, voortdurend worden geconfronteerd met deze diversiteit. Verschillende mensen gaan op verschillende manieren om met zaken, men reageert verschillend, vanuit verschillende uitgangspunten, men heeft zelfs verschillende waarden en normen.

Net als ‘gewone’ communicatie is interculturele communicatie een zeer complex proces. Een proces beïnvloed door verschillende etnisch-culturele factoren. Het is van groot belang, voor een effectieve (interculturele) communicatie, bewust te zijn van de verschillende culturele achtergronden die de communicatie kunnen beïnvloeden en om je ook bewust te zijn van de misverstanden die hieruit kunnen voortvloeien. De heer Muaffak Gülçay, ervaren trainer en bemiddelaar, neemt de deelnemers mee in een interactieve workshopavond waarin iedereen zelf ervaart hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van deze verschillen en de gevolgen daarvan voor wederzijds begrip en verbetering van de communicatie.

Opgave vooraf is verplicht. Het maximum aantal deelnemers is 25.
Datum: Dinsdagavond 11 oktober 2016 (de 2e workshop vindt plaats op woensdag 26 oktober)
Plaats: Kulturhus de Bijenkorf Borne, Zaal B1 (begane grond)
Inloop: 18.50 uur inloop met koffie en thee
Workshop: 19.00 uur – 21.00 uur

U kunt zich aanmelden via: Bureau vrijwilligerswerk Borne

meer uit agenda
Workshop 'Over-bruggen'