14
sep

Workshop Alphoorn - *VOL*

Docent: Marcel Bergboer


Deze workshop zit VOL!

Marcel Bergboer is beroepshoornist en daarnaast enthousiast Alphoornspeler. Na een cursus te hebben bezocht in Zwitserland raakte Marcel zo onder de indruk van dit geweldige instrument dat hij er ter plekke eentje kocht, en zich er na de cursus verder in bekwaamde. Samen met een collega richtte hij Duo Jodeli op, waarmee ze op allerlei locaties optreden, zoals op feesten en concerten met orkesten, maar ook op trouwerijen, jubilea en zelfs op een begrafenis. Daarnaast geeft Marcel alleen of samen met collega Steggink workshops voor groepen. Dit kan in Borne of ook op locatie.

Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van het spelen als aanzet, ademhaling en houding, en ook aan traditionele melodieën, samenspel en achtergrond van de alphoorntraditie.

Voorop staat natuurlijk het plezier in het spelen. Het risico bestaat dat de cursisten zo enthousiast worden dat zij zelf ook een Alphoorn willen. In dat geval kan de cursusleider bemiddelen in de aanschaf van een goed instrument. Jodeli!

Zaterdag 14 september 2019, van 10.00-13.00 uur. In lokaal V1, op de 1e etage van Kulturhus Borne. De workshop is van 10.00-13.00 uur. Deelname kost €30,00. Kop koffie/thee zit bij de prijs inbegrepen.

De workshop gaat van start bij minimaal 4 deelnemers. De workshop is geschikt voor iedereen van 14 jaar en ouder.

Cursisten dienen zelf een alphoorn mee te nemen. Nu heeft niet iedereen een alphoorn in zijn bezit. Deze zijn wel te huur bij diverse zaken. Docent Marcel Bergboer kan hierbij doorverwijzen.

Voor alle inhoudelijke vragen met betrekking tot deze cursus Alphoorn kunt u rechtstreeks contact opnemen met: mjbergboer@gmail.com en 06-20363635

meer uit agenda
Workshop Alphoorn - *VOL*