aug

Workshop Klezmer op de Klarinet

Gratis & voor volwassenen

Kulturhus Borne start het nieuwe seizoen met vier heerlijke weken waarin u gratis kunt proeven van en ruiken aan ons aanbod! Van maandag 26 augustus t/m zondag 22 september, dan sluiten we onze proefweken af met onze jaarlijkse übergezellige Kultur-, Kookmarkt- en Streekmarkt ''Mix & Match''.

Kom GRATIS proeven in de muzikale keuken van Kulturhus Borne! Muziekschool Borne heeft zoveel in huis, voor iedereen!

WORKSHOP KLEZMER VOOR DE KLARINET: Voor klarinet spelers
Datum:            Dinsdag 27 augustus
Docent:           Marianne Bosch
Tijd:                 18.30-19.30 uur
Locatie:          lokaal M6 in de Muziekschool

Mét opgave vooraf, via: cursus@kulturhusborne.nl

Marianne Bosch, onze klarinetdocente, leert je Klezmer spelen op de klarinet. Klezmer vindt zijn oorsprong in twee Oudhebreeuwse woorden: kley (werktuig) en zemer (musiceren). Het woord klezmer (meervoud: klezmorim) werd oorspronkelijk in de Joodse cultuur in Oost-Europa gebruikt als aanduiding voor een muzikant die de instrumentale bruiloftsmuziek speelde.

Op de Joodse bruiloften, die meestal meerdere dagen duurden, speelden de klezmermuzikanten naast veel dansmuziek ook rituele muziek voor bij de huwelijksceremonie en luistermuziek voor bij de maaltijd.

Workshop Klezmer op de Klarinet