26
aug

Workshop Panfluit - 26/8

Gratis & voor alle leeftijden


Kulturhus Borne start het nieuwe seizoen met vier heerlijke weken waarin u gratis kunt proeven van en ruiken aan ons aanbod! Van maandag 26 augustus t/m zondag 22 september, dan sluiten we onze proefweken af met onze jaarlijkse übergezellige Kultur-, Kookmarkt- en Streekmarkt ''Mix & Match''.

Kom GRATIS proeven in de muzikale keuken van Kulturhus Borne! Muziekschool Borne heeft zoveel in huis, voor iedereen!


WORKSHOP PANFLUIT:  Voor bestaande panfluitleerlingen.
Datum:            Maandag 26 augustus
Docent:           Tineke Snippe
Tijd:                 18.10-19.10 uur

Locatie:          lokaal M7 in de
                         Muziekschool

Mét opgave vooraf, via: cursus@kulturhusborne.nl


Muziekschooldocent Tineke Snippe geeft niet alleen piano les, maar ook planfluitles. Nee, dat is niet alledaags hè! Maar Muziekschool Borne heeft het in huis! Tijdens deze workshop worden er canons gespeeld op Zuid-Amerikaanse panfluiten.

De panfluit is één van de oudste muziekinstrumenten ter wereld. De naam van de panfluit is afgeleid van de Griekse bosgod ''Pan'' die zo’n fluit bespeelde. Nu zijn panfluiten veelgebruikte volksinstrumenten in Latijns-Amerika, China, Zuidoost Azië, Oceanië en Europa (in het bijzonder Roemenië). De panfluit wordt meestal gemaakt van bamboe, maar ook van hout, aardewerk of plastic. De fluit bestaat uit een bundel pijpjes van verschillende lengte. Elk pijpje geeft een toon als je er op blaast.Hoe korter het pijpje, hoe hoger de toon. Hoe langer het pijpje, hoe lager de toon.

meer uit agenda
Workshop Panfluit - 26/8