28
nov

Yogica Mindfulness 28

Aanwezig zijn in het hier en nu!


Mindfulness is ons vermogen om in het huidige moment aandachtig te zijn, aanwezig te zijn in het hier en nu. Het klinkt bedrieglijk eenvoudig en toch is het  ingewikkeld, omdat we meestal op onze automatische piloot leven. Hoe vaak bent u ’s ochtends onder de douche aan het douchen, of waar is uw aandacht tijdens het ontbijt? Wanneer u daar op gaat letten, daar opmerkzaam in wordt, dan wordt vaak helder dat we onder de douche de dag aan het voorbereiden zijn en tijdens het auto rijden al aan de vergadering (in onszelf) zijn begonnen etc. Het huidige moment, bijvoorbeeld  het eten  van een heerlijke boterham met zelfgemaakte aardbeien-jam proeven we amper! We zijn met de aandacht elders. In ons hoofd zitten we bij het verleden of bij de toekomst. Het is die onophoudelijke stroom aan gedachten die onrust geeft en ons een opjaagt. Denk maar eens aan uw lijstje van wat u eigenlijk allemaal nog moet doen. Die automatische piloot kost ons veel energie en kan spanning, stress etc geven.

​Door de training mindfulness leert u om anders om te gaan met wat er is. Wat zich in u aandient, ook als de ervaring onaangenaam is, bijvoorbeeld bij ongeduld, spanning, somberheid en pijn!

De training is gebaseerd op het originele programma Jon Kabatt Zinn en Thich Nhat Hanh . Het is echt een praktische training;  leren  door te doen. U krijgt een tiental technieken aangereikt waaronder: de body-scan,  - begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen; - bewegingsoefeningen; - zitten-in-aandacht , loopmeditatie, begeleide visualisaties etc.

U krijgt ook persoonlijke feedback om uw opmerkzaamheid te scherpen. Tijdens de training is het van belang om ook dagelijks 45 minuten te oefenen.

Cursusdata: 7 november, 14 november, 28 november, 12 december, 19 december, 9 januari 2014 en 16 januari 2014. (De cursus gaat van start bij voldoende aanmeldingen)
Donderdagavond van 19.15-21.45 uur.
Docent: Marjan Hulshof
Kosten: € 425,00
Locatie: Kulturhus Borne of de Bornse Synagoge.
Voor meer informatie: YOGICA of t: 0652058557

meer uit agenda
Yogica Mindfulness 28