Home  /  Agenda  /  Archief  /  Youth
30
nov

Youth

Een barokke ervaring


Youth, Sorrentino's eerste film na Oscarwinnaar la grande bellezza, speelt zich af in een luxe Zwitsers kuuroord. We volgen een handvol vreemde badgasten, maar de meeste aandacht gaat uit naar twee vrienden op leeftijd. De cynische componist Fred Ballinger (Caine) heeft daar vrede mee, de Amerikaanse filmregisseur Mick Boyle (Keitel) blijft hopen op een comeback. Heerlijk barokke ode aan de jeugd (ook de jeugd die is levend gebleven in oude mensen), vol prachtige beelden, intelligente bespiegelingen en prikkelende aforismen.

 

Youth draait vooral om die twee oude vrienden en de manier waarop zij omgaan met ouder worden, maar heeft ook oog voor de andere, veelal vreemde badgasten van het kuuroord. Zoals de door Paul Dano gespeelde Amerikaanse acteur Jimmy Tree, die tot zijn eigen chagrijn vooral herinnerd wordt vanwege één bepaalde rol, die van robot in de hitserie Mister Q. Of de nooit met name genoemde, moddervette voetballer Diego Maradona, gespeeld door lookalike Roly Serrano.

De bonte verzameling bijfiguren, de eindeloze reeks prikkelende aforismen in het door Sorrentino zelf geschreven scenario, de nadrukkelijk prachtige composities van vaste cameraman Luca Bigazzi, en het dominante (maar heel geslaagde) gebruik van muziek maken van Youth een nogal barokke ervaring.

Regie: Paolo Sorrentino
Tijdsduur: 124 minuten
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)
 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Youth