25
t/m 31 mrt

ZorgSAMENmaart 2016

Doe ook mee!


De ZorgSAMENmaart 2016 – doe ook mee!
 Elkaar voorthelpen, zorgen voor en omzien naar, de noaberschaps-gedachte uitdragen, zichtbaar maken wat er allemaal aan hulp en ondersteuning in de zorg mogelijk is binnen de gemeente Borne en omstreken; zowel op het professionele vlak als in de privésfeer. Dáár gaat het om in de ZorgSAMENmaart.

Ja, u leest het goed; ZorgsamenMAART! Het onderwerp is zo actueel en van belang, en levert zoveel kansen voor relevante invulling c.q. programmering, dat de organisatie in 2016 de hele maand maart in teken zet van ZorgSAMEN.

In deze ZorgSAMENmaart gaan we op diverse locaties een diverse informatieve, participerende, gezellige, ontroerende, inzicht gevende activiteiten aanbieden op het gebied van zorg en welzijn. Hierbij staan mens en zorg centraal.

Wij als werkgroep willen u en uw organisatie heel graag betrekken bij deze ZorgSAMENmaart, door u de kans te geven uw eigen invulling/programmaonderdeel in deze maand te ‘’hangen’’. Om tot een mooi en goed afgestemd eindproduct te kunnen komen, opdat zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden, nodigen wij u daarom van harte uit om uw activiteit voor de ZorgSAMENmaart te mailen naar: events@kulturhusborne.nl

Wij zorgen er dan voor dat elke activiteit wordt gepubliceerd op deze website, zodat het totale aanbod van ons allemaal samen in één oogopslag zichtbaar is voor geïnteresseerd publiek en pers.

Wij hopen op uw input! Met SAAMhorige groeten,

Lenneke Herben – Martine Veldhof – Sylvia Kamphuis – Sandra Stuvenfolt – Laura ReymerAls zorgverlener samenwerken met de familie en betrokkenen, dat is geen punt van overweging meer, maar noodzaak. Gezamenlijk kun je namelijk betere zorg geven. Bovendien komen wat extra handen en aandacht de zorgvragers ten goede. Familieparticipatie is onmisbaar in de langdurende zorg. Ook bij de zorgvragen die misschien niet direct zo zichtbaar zijn, zoals in de geestelijke gezondheidszorg. Zorgorganisaties hebben op hun beurt dikwijls moeite om in alle drukte de familieparticipatie goed te organiseren. Een goed doordacht beleid, reilen en zeilen voor familieparticipatie brengt aan alle kanten verbetering. Door SAMEN te werken, en SAMEN te zorgen kunnen we elkaar versterken, verlichten en een stevige verbinding leggen tussen formele en informele zorg.

Daarom organiseren Kulturhus Borne, ‘t Dijkhuis van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ), Steunpunt Mantelzorg Borne in 2016 voor de 3e keer een thema-programmering rondom deze kwesties: ‘de ZorgSAMENmaart’.

 

meer uit agenda
ZorgSAMENmaart 2016