29
sep

Filmhuis - A perfectly normal family

Regie: Malou Reymann, Denemarken, 2020


97 min.
Drama

 

Het doodnormale gezin uit de titel komt eind jaren negentig volledig op z’n kop te staan wanneer vader Thomas aankondigt dat hij zich altijd vrouw heeft gevoeld. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Vooral de elfjarige Emma heeft het daar erg moeilijk mee. Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

Winnaar van de VPRO Big Screen Award tijdens IFFR 2020.

Het oordeel van de publieksjury: ‘Een ontroerende film die verder gaat dan het gevoelige onderwerp van geslachtstransitie. De film toont familieproblemen die iedereen herkent. Het hart van de film is de geweldige hoofdrol van de elfjarige Kaya Toft Loholt. Terwijl de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en dochter onder druk staat door vaders transitie, legt de film nauwkeurig, en met intieme details, de fases vast waar het jonge meisje doorheen moet gaan. De film brengt veel emoties en overwegingen naar boven, en verdient zeker gezien te worden door een groter publiek.’

De pers over A perfectly Normal family:

VPRO Cinema (★★★★) 'Levensechte familiegeschiedenis'
de Volkskrant (★★★★) 'Liefdevolle en subtiele film'
NRC (★★★★) 'Integer en naturel geacteerd'
 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - A perfectly normal family