14
apr

Filmhuis - Beanpole

Regie: Kantemir Balagov, Rusland, 2019.


Themamaand: In de schaduw van gewapende conflicten.

Gewapende conflicten werpen hun schaduw vooruit en de gevolgen van de conflicten ontregelen nog lange tijd het leven. Met de films in de themamaand worden verschillende aspecten hiervan belicht.
Met Dunkirk en 1917 krijgen we een beeld wat het conflict met je doet wanneer je er middenin zit. Beanpole laat zien dat overgaan tot de orde van de dag niet zo eenvoudig is en dat je het conflict meedraagt. Moffie gaat erover hoe moeilijk het is om je identiteit te ontdekken in de harde macho-omgeving van een leger dat binnen- en buitenlandse dreigingen het hoofd moet bieden.

130 min.
Drama

Leningrad, 1945. De Tweede Wereldoorlog laat grote sporen na in de stad. De gebouwen zijn verwoest, de inwoners zijn zowel fysiek als mentaal gebroken. Tussen de wrakstukken bevinden zich twee jonge vrouwen, Iya en Masha, die proberen hun leven weer op te bouwen. Iya werkt als verpleegster in een ziekenhuis voor oorlogsveteranen en zorgt ondertussen voor de zoon van haar vriendin. Als Masha definitief terugkeert van het front, moeten ze samen zowel oude als nieuwe trauma's het hoofd bieden.

De pers over Beanpole:
VPRO Cinema (★★★★) 'Indrukwekkend en beklemmend relatiedrama'
NRC (★★★★) 'Gedurfde, stille, heftige film over twee wankelende vrouwen'
de Volkskrant (★★★★) 'Kachtige personages, subliem vertolkt'

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - Beanpole