17
nov

Filmhuis - Celle Que Vous Croyes - 17 nov


101 min.
Drama

Regie: Safy Nebbou, Frankrijk, 2019
 

Claire, een 50-jarige onderwijzeres geeft zich op Facebook uit voor een 24-jarige vrouw en start zo een virtuele relatie met Alex, een jonge fotograaf. Maar wanneer Alex aanstuurt op een ontmoeting, weet Claire zich geen raad.

Onderhoudend psychologisch spiegelspel tussen reëel en virtueel dat conventies over leeftijd en relaties in twijfel trekt. Naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.

Na onvergetelijke rollen in The English patient, Chocolat en Trois couleurs voegt Juliette Binoche met Celle que vous croyez wederom een indrukwekkende rol toe aan haar oeuvre. De Franse actrice was de afgelopen jaren volop in de Nederlandse filmtheaters te zien; ze speelde onder andere in Ma loute van Bruno Dumont, Doubles vies van Olivier Assayas en High life van Claire Denis.
 

De pers over Celle que vous croyez:

VPRO Cinema (★★★) ‘Onderhoudend psychologisch spiegelspel’
de Volkskrant (★★★) ‘Soapachtige plotwendingen’
NRC (★★★) ‘Sterke rol van Binoche’
 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

Let op: Bij deze voorstelling werken we met de voorwaarde Testen voor Toegang. Dit houdt in dat je via de CoronaCheck app een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag via testen voor toegang moet kunnen laten zien.

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - Celle Que Vous Croyes - 17 nov