7
apr

Filmhuis - Dunkirk - 7 april

Regie: Christopher Nolan, VS / VK / Nederland / Frankrijk, 2017


Themamaand: In de schaduw van gewapende conflicten.

Gewapende conflicten werpen hun schaduw vooruit en de gevolgen van de conflicten ontregelen nog lange tijd het leven. Met de films in de themamaand worden verschillende aspecten hiervan belicht.
Met Dunkirk en 1917 krijgen we een beeld wat het conflict met je doet wanneer je er middenin zit. Beanpole laat zien dat overgaan tot de orde van de dag niet zo eenvoudig is en dat je het conflict meedraagt. Moffie gaat erover hoe moeilijk het is om je identiteit te ontdekken in de harde macho-omgeving van een leger dat binnen- en buitenlandse dreigingen het hoofd moet bieden.

 

106 min.
Drama / oorlog
Regie: Christopher Nolan, VS / VK / Nederland / Frankrijk, 2017

Operatie Dynamo was de beroemde reddingsoperatie in 1940 waarbij honderdduizenden door de nazi's ingesloten Britse soldaten door privé-bootjes werden opgepikt voor de Belgische kust. Regisseur Nolan maakte er een visueel verbluffende WO II-film van, waarbij de kijker midden in de actie wordt geplaatst. Drie verhaallijnen lopen door elkaar (te land, ter zee en in de lucht), en doordat ook geschoven wordt met verschillende tijdlijnen is het soms een gepuzzel. Maar Dunkirk werkt toe naar een verrassend emotionele climax.

Het camerawerk is van Nederlander Hoyte van Hoytema en de film werd deels opgenomen op het IJsselmeer.​

De pers over Dunkirk:
VPRO Cinema (★★★★) 'Visueel verbluffend'
de Volkskrant (★★★★) 'Universele, zintuiglijke oorlogservaring'

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - Dunkirk - 7 april