4
nov

Filmhuis - For Sama

Documentaire


THEMAMAAND NOVEMBER

Deze maand staat in het teken van een aantal zeer goed ontvangen documentaires. Ze kregen lovende recensies en ook het publiek gaf ruim een 8. Zowel For Sama, The cave, en Honeyland werden genomineerd voor een Oscar.

FOR SAMA

100 min.

Documentaire

Regie: Waad al-Kateab, Edward Watts, Verenigd Koninkrijk, 2019

Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, legt regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict.

De Syrische burgerjournalist Waad Al-Kateab laat van binnenuit zien hoe Assad, met hulp van Russische bommenwerpers, het verzet in rebellenbolwerk Aleppo probeerde te breken.

De documentaire won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire en won ook de VPRO IDFA Audience Award.

De pers over For Sama: VPRO Cinema (★★★★) 'Aangrijpend.' de Volkskrant (★★★★★) 'Hartverscheurend en moedig verslag' NRC (★★★★★) 'Een hartverscheurende getuigenis' Het Parool: 'Aangrijpend egodocument is een ode aan het leven'.

 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

 

Wegens corona geldt er een maximum van 70 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis - For Sama