17
mrt

Filmhuis - System crasher

Regie: Nora Fingscheidt, Duitsland, 2020


121 min.
Drama
 

Benni is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Benni wordt in het Duitse jeugdzorgsysteem, waar niemand weet wat ze met haar aan moeten, van het kastje naar de muur gestuurd. Haar laatste hoop is begeleider Micha die er onconventionele methoden op nahoudt. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.

Deze ontvlambare Benni is een zogenaamde system crasher, een onofficiële term die gebruikt wordt voor kinderen die vastlopen in het hulpverleningssysteem. Door hun complexe zorgbehoeften passen ze niet binnen de bestaande structuren van het jeugdzorgsysteem en belanden ze tussen wal en schip. Op een normale school kunnen ze niet aarden. Thuis wonen lukt vaak niet meer.

System crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.

De pers over System crasher:
VPRO Cinema (★★★★) 'Hartverscheurend portret van een ''probleemkind'''
NRC (★★★★) 'Knappe debuutfilm met verbluffende hoofdrol'
de Volkskrant (★★★) 'Oprechte film over falende kinderpsychiatrie'
Het Parool: 'Intense, schrijnende en sympathie opwekkende speelfilm'

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne).

Wegens corona geldt er een maximum van 30 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Filmhuis - System crasher