25
nov

Filmhuis - The cave

Documentaire


THEMAMAAND NOVEMBER

Deze maand staat in het teken van een aantal zeer goed ontvangen documentaires. Ze kregen lovende recensies en ook het publiek gaf ruim een 8. Zowel For Sama, The cave, en Honeyland werden genomineerd voor een Oscar.

THE CAVE

107 min.

Documentaire

Regie: Feras Fayyad, Syrië, 2019

Een team van vrouwelijke dokters opereert in een ondergronds ziekenhuis in Syrië, dat bekendstaat als ‘de grot’. Het ziekenhuis biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers. Een groep vrouwelijke dokters werkt zij aan zij met mannelijke collega’s – een situatie die ondenkbaar is in de bovengrondse, patriarchale wereld. De vrouwen hebben te maken met dagelijkse bombardementen, een chronisch tekort aan medicijnen en voedsel en de voortdurende dreiging van chemische aanvallen.

De voor een Oscar genomineerde regisseur Feras Fayyad (Last Men in Aleppo) keert terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis.

The Cave is een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit.

De pers over The cave: VPRO Cinema (★★★★) 'Een indringende documentaire' The Guardian (★★★★) 'Heeft een duidelijke en belangrijke boodschap' De Filmkrant: 'Gaat over meer dan alleen de wreedheid van het regime' The Hollywood Reporter: 'Een ontroerende, sterke en prachtig documentaire'.

 

Aanvang: 20.15 uur
Entree: €9,50 (€6,50 voor Vrienden van Filmhuis Borne)

Wegens corona geldt er een maximum van 70 bezoekers per filmvoorstelling.

BELANGRIJK:

In deze corona tijd zal de zaal al vanaf 19:45 uur open zijn om iedereen verantwoord een plek te kunnen geven. Er zijn zaalwachten aanwezig om u te begeleiden naar uw plek. Wij verzoeken u dan ook om gehoor te geven aan deze instructies.

Er zal in deze periode ook geen kaartverkoop meer aan de deur plaatsvinden. U kunt uw kaarten online reserveren en betalen. Kaarten bestellen bij de receptie van het Kulturhus kan tot op de dag van afspelen tot 17:00 uur.

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Filmhuis - The cave