8
dec

Geluksfabriek Programma

Kulturhus Extravaganza


Kulturhus Borne is verbouwd, bestaat 15 jaar en we gaan dit 2 dagen lang vieren. Zondag 8 december met een hele middag live muziek, optredens en verrassingen in de Geluksfabriek (theaterzaal).
Toegang is gratis.
 

Het programma

De Muziekschoolbende 11.30 - 12.00 uur

Dit optreden is de afsluiting van het eerste uur van de Play Inn van de muziekschool. Kinderen hebben net een uur lang twee liedjes geoefend op een instrument naar keuze en treden nu op, samen met de muziekschooldocenten, in de theaterzaal!

 

 

Euregio Brassband 12.15 - 12.45 uur

De Euregio Brassband (EBB) is de enige brassband in Twente en wijde omtrek met een lange historie. Voortgekomen uit de fanfare de Bazuin uit Borne is de Euregio Brassband nu een orkest met regionale uitstraling. In het recente verleden heeft het orkest opgetreden in de regio, maar ook ver daar buiten, in Nederland tot Wageningen, in Duitsland tot Münster, maar ook bijvoorbeeld in Ogre in Letland.

 

 

Koor Cantabilé 12.50 - 13.20 uur

De Muziekschool van Kulturhus in Borne geeft ook onderdak aan een volwassennenkoor: Cantabilé is ruim 30 jaar geleden opgericht. Het repertoire van Cantabilé is zeer afwisselend. Van klassiek tot lichte muziek; ze draaien hun hand er niet voor om! Het is een gezellig en sociaal koor.

 

 

Theaterschool Luna 13.30 - 14.00 uur

Theaterschool Luna is een professionele opleiding. Maar tevens staat het spelplezier en de persoonlijke ontwikkeling van de leerling voorop. Ze werken aan sociale vaardigheden, hierdoor wordt de leerling weerbaarder en zal die minder faalangsten kennen op het podium of voor de camera. Ze kijken wat een leerling nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken. Zijn of haar persoonlijke "ik" staat voorop. Theaterschool Luna biedt jeugd en kinderen alles aan op het gebied van zang, dans en acteren.

 

 

Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel 14.00 - 14.40 uur

Een sociale streber, begaan met zwakkeren, met hart voor het platteland en cultuur en in een adem genoemd met Cruijff. De media kwamen superlatieven te kort om Roy de Witte te introduceren als nieuwe, jonge en frisse gedeputeerde. Vandaag bij ons in de Geluksfabriek om te praten over onder andere, hoe kan het ook anders op een dag als vandaag, het belang van cultuur.

 

 

Big Band Eighty-Nine 14.40 - 15.40 uur

Big Band Eighty-Nine is in 1989 opgericht in Borne (Twente, Overijssel) door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving.

De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen. De overbekende classics uit deze tijd van o.a Count Basie, Duke Ellington, en Benny Goodman staan op het programma.

Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald, Billy Holiday.

 

 

Double6 16.20 - 16.50 uur

Double6 is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Zij steken muziek van toen en nu in een akoestisch jasje overgoten met hun eigen sound, waardoor deze erg verrassend kunnen klinken. Zij spelen voor elke gelegenheid toepasselijke muziek, immers in de kroeg is er gezelligheid, tijdens een diner moet het sfeervol zijn. Kenmerken van Double6 zijn dan ook; Professionaliteit, sfeerverhogend, uitstekende klankweergave, verrassend.

 

 

Flying Birds & Clientenkoor Aveleijn 16.50 - 17.20 uur

Op vrijdagmiddag oefent de band de “Flying Birds” onder begeleiding van een ervaren muziekdocent in het Kulturhus in Borne. De band treedt regelmatig op tijdens een feestje of evenement.

Elke maandagavond oefent het cliënten koor van Aveleijn onder begeleiding van een ervaren docent. Regelmatig zijn er optredens bij een feestje of opening. Vandaag bij ons in de Geluksfabriek.

 

 

Malletband St. Gregorius Hertme 17.20 - 17.50 uur

De malletband (onderdeel van Muziekvereniging S. Gregorius Hertme) is een melodisch slagwerkensemble dat is voortgekomen uit de oorspronkelijke drumband, die werd opgericht en aangesloten bij de K.N.F. in 1959. De malletband heeft een breed scala aan verschillende muziekinstrumenten. Het repertoire van de malletband bestaat uit zowel populaire werken als uit klassieke concourswerken. Veel waardering tijdens concerten wordt genoten met nummers van diverse popsterren. Tijdens concoursdeelnames worden er veelal speciaal daarvoor geschreven stukken ten uitvoer gebracht met veel tempowisselingen en verschillende maatsoorten.

 

meer uit agenda
Geluksfabriek Programma