28
okt

Huiskamerfestival Kultur in Hs

Borns huiskamerfestival


Alweer de 4e editie van dit huiskamerfestival! Knus, origineel, beregezellig, cultureel, muzikaal en typisch Borns, dat is ‘’Kultur in Hûs’’. Deze 4e editie van het Kultur in Hûs Festival is in de maak. Een ding is zeker: het wordt weer fantastisch. Nestel u gezellig in één van de “huiskamers” van de bewoners van Borne. Zij stellen tijdens dit unieke festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. Lekker op de bank, tussen de vazen, schilderijen en fotolijstjes.

Fietsend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers vier huiskamers, waar u verschillende optredens krijgt. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamertheater van Kulturhus Borne: live muziek met een hapje en een drankje.

Het programma van 2018 is BIJNA compleet:

Cuartet, met Blue Shapes

Een combo dat zich bezig houdt met jazz-muziek. De basis van elk stuk bestaat uit een paar genoteerde noten in een schema en daarmee spelen de muzikanten samen, maken variaties, laten er hun passie op los, verzinnen leuke intro’s en spannende afsluitingen. Improvisatie dus! De optredens zijn nooit twee keer hetzelfde. Nummers waar Cuartet momenteel mee ''speelt'': Blue Moon, Nature Boy, Basin St. Blues, Blue Bossa en Footprints.De bandleden zijn Jan Oude Grotebevelsborg (altsaxofoon), Resy Weernink (piano), Erik Borst (contrabas) en Marcel Voorhuis (drums). 

Double6, met Flying Notes

Double6 is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Beide heren hebben hun sporen inmiddels verdiend in de muziek. De songs die zij brengen zijn herkenbaar voor jong en oud en klinken akoestisch, en verrassend. Dit wordt vooral veroorzaakt door Paul’s warme stem in combinatie met het gitaarspel van Rudi welke doorspekt is met zowel een populaire, klassieke als flamenco achtergrond. Hun muziek, passie en enthousiasme zorgen voor een krachtige uitstraling naar hun publiek.in “Flying Notes'' wordt u heen en weer geslingerd door een mix van liedjes, met hier en daar een anekdote, waarvan u vrolijk wordt dan weer sentimenteel, of wellicht een stukje nostalgie voelt. In ieder geval gaat u met een goed gevoel naar huis.

 

 

 

 

Nostradames

Vier vrouwen zingen a capella in…..Nostra Dames. Dit zijn: Gerdy Oerbekke, Anneke Kamp, Bea Assen en Renee Berkheij. Zij zingen liedjes in verschillende talen, van Iers tot Twents. Liedjes van donker en volks, naar licht en pop. Hun kracht? Humor en veelzijdigheid. U kunt hen tegenkomen in mooie kastelen, oude cafe’s, sfeervolle theaters en bij streektaalfestivals. Kortom: Nostra Dames ………………..”hejzazeen?”

 

 

 

 

 Frank en Vrij, met Liedjes die de jukebox overstijgen

''Liedjes die de jukebox overstegen! Waren altijd al mijn favoriete liedjes, sliep namelijk lang precies boven de jukebox... kon aan het repertoire horen welke gasten aan de bar zaten. Zeg nu eens eerlijk,.. Middel of the Road, Suzie Quatro, The Sweet, Heintje Davids, Smurfenlied, Smokey, Demis Rousos…….samen met de cafégasten al lang vergeten. Wat bleef was Boudewijn, Neil, Johnny, Paul, Bruce, Lennard…….voelde toen al beter! Liedjes voor je ziel!''

 

 

 

 

 

 

 
Marlijne Jans, met Luisteren naar jezelf is net zo belangrijk als luisteren naar anderen
De Bornse Marlijne heeft met haar authentieke country- en pop sound een eigen geluid weten te creëren. Marlene laat vanmiddag mooie, persoonlijke luisterliedjes horen. Gevarieerd en divers. Maar dan wel in Marlijne haar stijl. Met deze liedjes hoopt Marlijne haar publiek te verbazen, te ontroeren en te raken. Luisteren naar je zelf, wat je wil vertellen, en wat je kwijt zou willen in een liedje. Dat is wat Marlijne doet in haar eigen geschreven songs. En het stukje: luisteren naar anderen…. Daarvan hoopt Marlijne dat het publiek dat met veel plezier gaat doen..! Want zonder dat andere mensen naar je luisteren, zal een liedje nooit gehoord kunnen worden. Zo simpel is ‘t!

Jonatan Kuhlmann & Jasmijn Bevelsborg, met Jonatan, Jasmijn, Chopin en de rest!
Jonatan Kuhlmann (21) en Jasmijn Oude Grotebevelsborg (20) zijn twee jonge, gepassioneerde pianisten die op hun 13e zijn begonnen met pianospelen. Tegenwoordig hebben ze les van Stefan Blaak in Borne. Beide zijn prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Jonatan en Jasmijn gaan quatre-mains spelen, maar u gaat ze ook solo horen spelen! Het repertoire heeft een grote diversiteit. Van de Romantiek tot het Impressionisme. Wilt u deze mystieke rust en bombastisch grootsheid niet missen? Komt dat zien! Het repertoire bestaat uit o.a. Ravel, Debussy, Tchaikovsky en Rachmaninov

 

 

 


 

- Lynn Olsen (Jacqueline Neslo)
- nog in de pijplijn

meer uit agenda
Huiskamerfestival Kultur in Hs