Koken zonder pakjes & zakjes

Kookworkshop met Harmke Willems van de bieb

Het thema van “Nederland leest” 2018 is Voeding. Daar wil Bibliotheek Borne speciale aandacht aan schenken. Als medewerker van Bibliotheek Borne en hobbykok vindt Harmke Willems het leuk om iedereen uit te nodigen in de keuken van het Kulturhus.

Je kent dat wel. Je hebt net een zakje mix gekocht voor een heerlijke pastasaus. Thuis kijk je op de verpakking en ziet allerlei ingrediënten staan zoals gemodificeerd zetmeel, zout, lupine, stabilisator, smaakversterker E 621, antioxidant E 304 en nog een heleboel andere dingen. Heb je dit nu allemaal nodig om een echt lekkere pastasaus te maken?

Het antwoord is NEE. Dat kan ook anders en lekkerder. Dat gaan we in deze workshop ontdekken.

We gaan samen een aantal basisgerechten maken. We gaan in elk geval een basis maken die je kunt gebruiken voor tomatensoep, pastasaus en pizzasaus. Ook zelf je pasta maken is heel leuk, lekker en gemakkelijk, dat gaan we dus ook doen. Een heerlijk en makkelijk te bereiden toetje staat ook op het programma.

We beginnen om 18.00 uur en na met elkaar kennis te hebben gemaakt en een heerlijk kopje koffie gaan we de keuken in om te koken en plezier te hebben. Als alle gerechten klaar zijn is het tijd om met elkaar aan tafel te gaan en te genieten van een lekkere maaltijd die je ook aan je gasten voor zou zetten.

De workshop is op dinsdag 27 november van 18.00 tot ongeveer 20.00 uur en kost € 10.00 per persoon, inclusief een glas wijn tijdens de maaltijd. Overige dranken zij voor eigen rekening. Er is slechts ruimte voor 10 deelnemers en vol = vol.

Opgeven kan vóór vrijdag 23 november via: harmke.willems@kulturhusborne.nl

Koken zonder pakjes & zakjes