27
t/m 31 dec

Kulturhus TV

Vlog podium


Kulturhus TV – Vlogpodium

Sinds de opening in april 2004 is Kulturhus Borne alweer 16 jaar een bzzzzige bijenkorf, waar mensen bedrijvig in en uit vliegen, omheen zwermen, waar het zoemt van geroezemoes, een ontmoetingsplaats, de huiskamer van Borne. Te allen tijde een laagdrempelig podium voor mens, talent en initiatief. De focus ligt op het ondernemen, op het faciliteren en stimuleren van ontmoeting en verbinding. Het gezamenlijke programma staat centraal. Voor elk wat wils. Zeven dagen per week ‘’de lipjes getuit en de borst vooruit’’.


En dan. Maart 2020. Corona. Lock down. Stilte. Voor het eerst in 16 jaar kon je een speld horen vallen in het Kulturhus van Borne.

Maar, ons bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, de focus blíjft liggen op ondernemen, op faciliteren en stimuleren van ontmoeting en verbinding. Als het niet links om kan, dan moet het toch rechts om kunnen; dan proberen we mens, talent en initiatief toch een digitaal podium aan te bieden!

Het idee voor Kulturhus TV werd geboren: www.kulturhustv.nl

Kulturhus TV
is een vlogpodium, klaar om mensen en hun aanbod te laten ‘’shinen’’. Kulturhus TV is een digitale uitbouw, een extra platform, een verlengstuk, een virtueel podium van Kulturhus Borne. Voor alle leden van de ‘’Kulturhus clan’’; huurders, gebruikers, bezoekers. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen. Het enige wat we vragen is dat je op de één of andere manier een relatie met Kulturhus Borne hebt.

De eerste versie van Kulturhus TV is klaar voor gebruik! Het is aan de mensen om dit blanco canvas te helpen inkleuren. Met een inhoud die informatief, feelgood, educatief, of entertainend is. Iedereen vanuit zijn eigen werksoort, talent of kunde.

Kulturhus TV is een platform waar de komende maanden nog een beetje aan wordt gesleuteld en gefinetuned, net zolang tot het op Bornse maat is. We laten het nu eerst gewoon ontstaan: gaan met die banaan!

Er zullen met de tijd bijvoorbeeld nog categorisaties komen zodat het groeiende vlog- en filmpjesaanbod te zijner tijd op thema gerangschikt is. Er zal een streamfunctie komen, inclusief een betaalstap zodat men in de toekomst vanuit huis ook een voorstelling of concert van Kulturhus Borne kan bijwonen. Of online deel kan nemen aan een cursus, training of bingo.

Een handige compacte handleiding met ‘’Gouden Tips’’ om een leuk filmpje op te nemen staan ook op de website van Kulturhus TV. Elke vlog komt overigens wel eerst ter beoordeling langs ‘’Checkpoint Charlie’’, om het gezellig te houden.

En dan tot slot, nog even voor alle duidelijkheid: Kulturhus TV is absoluut geen nieuwssite voor Borne en omstreken en ambieert dat ook niet. Daar zijn andere partijen heel goed in 😊

 

meer uit agenda
Kulturhus TV