7
dec

Muziekcafé in de Noaberhood

Non stop live muziek


Kulturhus Borne is verbouwd, bestaat 15 jaar en we gaan dit 2 dagen lang vieren. Zaterdag 7 december met een hele middag en avond live muziek in de tent: Muziekcafé in de Noaberhood.
Toegang is gratis.


Het programma:

Krapbiekas 13:00 - 13:40 uur

Krapbiekas opent het programma in de foyer. Zij spelen pop, folk, ballads uit de jaren 60 tot nu in een akoestisch jasje.
De band bestaat uit:

 • Peter Veltman, zang, gitaar en mondharmonica
 • Karel Kerssies, basgitaar
 • Richard Daniluk, zang, drums en percussie
 • Anjo boone, zang, gitaar

 

 

She's on Mars 14:00 - 14:40 uur

Bij een bandnaam als She’s on Mars verwacht je buitenaardse klanken. Als je dat weer interpreteert als ‘eigenzinnig’, kom je al aardig in de buurt van de muziek van deze tweekoppige band. Akoestische wave met een punch noemen ze het zelf. Met het debuutalbum ‘Sleepless Creatures’ op zak staat She’s on Mars garant een verrassend optreden neer te zetten.

Sinds 2016 toeren Martin Bosker (bas) en Maikel Skaliks (gitaar en vocals) gezamenlijk langs clubs en festivals in Nederland en het grensgebied.
 

 

Singer-songwriters live 15:00 - 15:40 uur

Niet een band, maar een project.

Het idee is om met ervaren gepassioneerde amateurmuzikanten en getalenteerde zangers een concert te geven met recente songwritermuziek, in een echt theater met professioneel licht en geluid. Zangers en band worden ondersteund door een zangdocent en een performance coach.

De zangers en de zevenkoppige band komen uit heel Overijssel. Zij zijn speciaal voor dit project bij elkaar gebracht. Er worden hits en klassiekers gebracht van topartiesten als Ed Sheeran, Passenger, Bløf, Adèle, Sarah McLachlan, Tina Dico, Scrum, Laura en Venice. Ook Nederlandstalig! Het concert in april van dit jaar is opgenomen door RTVBorne en gepubliceerd op YouTube.

Tijdens de feestelijke heropening van het Kulturhus wordt een gedeelte uit dit concert gespeeld.
 

 

Custard Pie 16:00 - 16:40 uur

Custard Pie, een rock- en bluesband uit Borne. In de huidige formatie spelen zij sinds 2004. De band bestaat uit: Arthur Gijzen (zang), Rob Komen (gitaar), Wouter de Waard (bas) en Hans La Pere (drum).

Zij spelen klassiekers van oa Pink Floyd, David Bowie, Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin, de Stones, maar ook nummers van recente bands als Triggerfinger en Joe Bonamassa.

Custard Pie is initiatiefnemer van 2 succesvolle Pink Floyd Tributes in het Kulturhus in 2015 en 2017.

 

 

New Colours 17:00 - 17:40 uur

New Colours: een blues-rockband die een eigen inkleuring geeft aan bekende nummers van de jaren 60, 70 en 80. Door het herkenbare repertoire wordt de luisteraar meegenomen naar de beleving van “toen” en daagt uit om mee te zingen en te swingen. Saturday Night, Brown Sugar, Twilight Zone en Iedereen is van de wereld gaan zeker voorbij komen.

De band speelt jaarlijks vaak in Hengelo: op Koningsdag in het centrum van Hengelo, het Hengelo sixties revival event in Metropool en een gig in café de Cactus. Ook buiten Hengelo doet New Colours kroegen aan zoals Black Piano in Vriezenveen en de Kroeg in Oldenzaal.

New Colours bestaat uit:

 • Pieter Dillingh, gitaar
 • Mirco Simons, drum
 • Hans Heerze, bas
 • Dennis Westerhof, gitaar, zang

 

 

WOW Factor 18:00 - 18:40 uur

The WOW Factor werkt als trio, aangevuld met bijzondere gastmuzikanten. Krachtige, dynamische cinematique popsongs met roots in de eighties, gecombineerd met traditionele en elektronische instrumenten.

De vaste bezetting bestaat uit Gait (zang, gitaar), Michel (drums, samples & percussie) en DJ Marc.

Muzikanten waar zij geregeld mee werken zijn o.a. Chaz (gitarist o.a. Nenn), Armanda ten Brink (dirigent/operazangeres), MT Yidaki (Didgeridoo), Danny Koning (bas) en Gwen Lemmens (vocals, rap).

 

 

LOFT 19:00 - 19:40 uur

LOFT is een maar liefst 9-koppige sixties coverband, opgericht door Erik Schott in 2008. Inmiddels uitgegroeid tot een euregioband, met muzikanten uit Hengelo, Bentheim, De Lutte, Neede, Enschede en Oldenzaal.

Zij spelen bekende hits van artiesten als de Rolling Stones, The Beatles, Creedence Clearwater Revival, The Who en de Bee Gee’s, maar ook Nederlands werk van o.a. de Sandy Coast, Earth and Fire en de Golden Earring. Daarnaast uitstapjes naar hedendaagse nummers van oa Amy Winehouse en Ilse de Lange.

Bekend van optredens in de Cactus, het Koningsfeest in Hengelo, de Houtmaat en het Hengelo 60’s Revival festival.

Samenstelling:

 • Miguel Lopez Barranco, toetsen
 • Herman Riekhoff, gitaar
 • Janneke Oostenenk, backing vocals
 • Agnes Riekhoff, backing vocals
 • Tonnie Riethorst, lead vocals
 • Jan Griemink, drums
 • Joke Goedhart, backing vocals
 • Erik Schott, basgitaar
 • Reza Jasper, solo gitaar

 

meer uit agenda
Muziekcafé in de Noaberhood