4
t/m 7 aug

Seniorenshows door Thijs Kemperink

Opschepp’n hef alleen zin a-j honger hebt!


Feelgood Seniorenshow in het hart van Twente deze zomer!

Fysieke ontmoetingen zijn zuurstof voor mensen. Samen activiteiten ondernemen, dingen beleven, bijleren, plezier maken, prikkelen en geprikkeld worden, dat is de kern van onze vrijetijdsbesteding in het maatschappelijke bestaan.
De coronaplaag bracht een aardschok teweeg. En groeiend mentaal leed onder diverse bevolkingsgroepen, waaronder onze senioren.

Georganiseerde culturele uitjes doen mensen, letterlijk en figuurlijk, uit hun huis én uit hun koker komen. ‘’Samen beleven’’ is zuurstof voor een warme samenleving en draagt bij aan het mentaal welzijn. Corona heeft ons letterlijk de adem benomen. Het is hoog tijd voor zuurstof!

De meeste 75-plussers zijn gevaccineerd. Waardoor er voor hen ook eindelijk bewegingsruimte is ontstaan. Laten we hen iets geven om naar uit te kijken; een gezellig feelgoodmoment op eigen Twentse bodem, in het theater dat centraal ligt in het hart van Twente, Kulturhus Borne. Met een speciaal gemaakte voorstelling, in het Twents, door een Twentse cabaretier, Thijs Kemperink.

Het is tijd voor een geluks- en genietmomentje voor deze doelgroep! Daarom hebben wij onze handen ineen geslagen met maatschappelijke partners TMZ 't Dijkhuis en Samen uit Carint Reggeland én met Thijs Kemperink: met ons 4-en worden 8 gezellige uitjes gerealiseerd, met cabaret, lachen en genieten, met een hapje en een drankje. Coronaproof, dat spreekt voor zich. De Provincie Overijssel heeft dit mogelijk gemaakt dankzij een subsidie.

Opschepp’n hef alleen zin a-j honger hebt!
Thijs heeft namelijk speciaal voor alle (kwetsbare) ouderen een dialectvoorstelling gemaakt. De voorstelling gaat over ons mooie Twente, onze cultuur en onze opvattingen over het leven. Herkenbaar en met veel nuchtere, Twentse grappen.

Thijs wandelt iedere dag met zijn hond Boef. Vaak komt hij Henk tegen bij het Almelo-Nordhorn kanaal. Op een bankje langs het kanaal vertelt Henk over zijn moeder, die in een verzorgingstehuis zit en eenzaam en verdrietig is. De oplossing van Thijs: geef haar humor! Want lachen is gezond en maakt je vrolijk. Daarom deze show. Thijs wil de oudere medemens vrolijkheid brengen en laten lachen. En niet te overdreven want: opschepp’n hef alleen zin a-j honger hebt!

Senioren worden door resp. TMZ 't Dijkhuis en bureau Samen UIt van Carint Reggeland uitgenodigd voor de voorstellingen. Er is geen kaartverkoop via Kulturhus Borne.

 

meer uit agenda
Seniorenshows door Thijs Kemperink