18
sep

Slag om Borne

Spelen voor een lokaal goed doel


Slag om Borne, wat is het
Een uit de kluiten gewassen dorpsquiz -een wedstrijd- die op 18 september start om 18.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Deelnemende teams worden binnen Borne van hot naar her gestuurd aan de hand van een quizboek (wedstrijdboek) om zo allerlei maffe opdrachten uit te voeren. Daarnaast zijn er ook vragen die de teams gewoon in hun eigen hoofdkwartier kunnen beantwoorden. Tussen 18.00-18.30 uur halen de teamcaptains -de chiefs- de wedstrijdboeken op bij het Kulturhus. Om klokslag 23.00 uur leveren de chiefs deze ingevuld wedstrijdboeken weer in. Een dag later, zondag 19 september, wordt bekend gemaakt wie er heeft gewonnen. Tijd en locatie wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Stel een team samen en geef je vanaf 1 juni op!
Teams kunnen bestaan uit leden van verenigingen, families, collega’s, vriendenclubjes, buren, noem maar op. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 14 deelnemers, minimumleeftijd is 14 jaar. Elk team wijst een teamcaptain aan (minimiaal 18 jaar) -de chief- en heeft een hoofdkwartier in Borne van waaruit wordt deelgenomen aan de Slag om Borne. Toegestane vervoersmiddelen om opdrachten uit te voeren: te voet en te fiets.

Voor deze eerste editie is er plek voor maximaal 100 teams. Vanaf 1 juni kunnen teams zich online opgeven via www.slagomborne.nl


Je speelt voor het goede doel
Teams spelen niet voor zichzelf; zij spelen voor een lokaal goed doel. Het inschrijfgeld bedraagt €50,- per team. Hoe meer teams zich inschrijven, hoe groter de prijzenpot. Bij de online aanmelding, moeten teams meteen selecteren voor welk lokaal doel ze gaan spelen. De deelnemende goede doelen staan op de website vermeld, ook wat ze met het gewonnen geld gaan doen. De teams die de 1e, 2e en 3e prijs winnen, winnen een aardig geldbedrag voor het door hun gekozen goede doel.

Goede doelen hebben geleden onder corona en hiermee kunnen wij hen als gemeenschap een financiele injectie geven.

Goede doelen konden zich aanmelden tot 24 mei
Goede doelen uit de gemeente Borne hebben zich kunnen aanmelden tot 24 mei.

Kareltje. Who?
In 1987 zijn er tijdens opgravingen in Borne opzienbarende archeologische vondsten gedaan. Er werden sporen gevonden van een ruiter uit de tijd van Karel de Grote (747-814); een Karolingische Ruiter. Deze ruiter was de inspiratiebron voor het logo van de Slag om Borne. ‘’Karolingisch’’ werd door de organisatie al gauw verbasterd naar Kareltje. Et voilá, wat tante Rikie is voor de Zwarte Cross, is Kareltje voor de Slag om Borne.

De organisatie van de Slag om Borne bestaat uit 5 personen: Jurre Nijhuis, Corine Hofstra, Frank Vennegoor, Ruben Baartman en Laura Reymer. Praten door de mond van persona Kareltje is praktisch en doeltreffend. De en profiel gelijkenis met dorpsmanager Ruben Baartman bleek treffend op het moment dat er een acteur nodig was voor het filmen van de trailer.

Sponsoren gezocht
Om een gigantische operatie als deze te financieren zijn sponsoren van harte welkom! Er is van alles nodig, maar vooral een hele volle prijzenpot om de lokale Bornse goede doelen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Er zijn verschillende sponsorpakketten. Interesse? Neem dan even contact op met kareltje@slagomborne.nl of bel naar Corine (0627453927) of Ruben (0628515183).


Alles is rustig na te lezen op www.slagomborne.nl
Instagram & Facebook: slagomborne
Contact met de organisatie: kareltje@slagomborne.nl

meer uit agenda
Slag om Borne