8
dec

Sterrenstof Programma

Kulturhus Extravaganza


Kulturhus Borne is verbouwd, bestaat 15 jaar en we gaan dit 2 dagen lang vieren. Zondag 8 december met een hele middag live muziek, optredens en verrassingen op het akoestisch podium Sterrenstof (1e etage, boven de bieb).
Toegang is gratis.

 

Het programma

Kinderkoor Smiley en A Star is Borne 12.30 - 13.30 uur

Kinderkoor SMILEY en A Star is Borne, mooier kan de middag op podium Sterrenstof niet beginnen. Onder leiding van zangcoach Tanja Klerx hebben de kinderen van SMILEY en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking 10 avonden gezongen, plezier gemaakt en aan hun zangtechniek gewerkt. Vanmiddag treden ze op om te laten zien wat ze kunnen. Kom, luister en zorg dat je dit feestje niet mist!

 

 

Badkamerkoor Borne 13.30 - 14.00 uur

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er in het Kulturhus gezongen zoals je dat thuis onder de douche ook doet. Ongedwongen, vrijblijvend en je hoeft niet eens goed te kunnen zingen. Vandaag zie en hoor je in een eenmalig en exclusief optreden dat het plezier er van af spat.

 

 

Honeysuckle Rose 14.00 - 15.00 uur

Honeysuckle Rose bestaat uit het duo Nanne Droste en Ruud Nijhuis en brengt tijdloze muziek uit de genres folk, close harmony, blues en pop ballads. Veel nummers zijn een feest van herkenning, soms gegoten in een net ander jasje. Sfeervolle muziek alom.

 

 

Gitaarcafé Borne presenteert 15.00 - 16.00 uur

Elke tweede woensdagavond van de maand herbergt het Kulturhus het Gitaarcafé, een laagdrempelig en gezellig gitaartreffen. Een avond waarop men muziek kan maken, naar muziek kan luisteren en over muziek kan praten. Voor jong en oud. Iedereen krijgt een kans in een relaxte en ongedwongen sfeer.
Ontdek vandaag het Gitaarcafé.

 

 

Gitaarcafé Borne presenteert Ungus 15.00 - 15.12 uur

Ungus is een trio en bestaat uit:

  • Marjolein Wessels (Accordeon)
  • Erik Borst (Viool, Banjo en Mandoline)
  • George Hudepohl (Gitaar en Bodhran (Ierse trommel))

Ze spelen traditionele Ierse Jigs en Reels, maken maken ook af en toe uitstapjes naar muziek uit andere landen. Ungus speelt vooral voor eigen plezier, maar treeedt af en toe ook op. Bijvoorbeeld bij de Bornse Synagoge, Verbonden in Licht en het Gitaarcafé.

 

Gitaarcafé Borne presenteert Ronnie Cloesmeyer 15.12 - 15.24 uur

Ronnie is de vaste geluidsman bij Gitaarcafé Borne. Hij maakt al van jongs af aan muziek en heeft de laatste jaren zijn eigen Jazzy stijl ontwikkeld. Bekende nummers krijgen een verrasend ander leven als Ronnie ze zingt en speelt.

 

 

Gitaarcafé Borne presenteert Mascha Dijkslag 15.24 - 15.32 uur

Ook Mascha is vaste gast bij Gitaarcafé Borne. Haar voorliefde voor Blues is haar met de paplepel ingegoten. Ook gevoelige ballads zijn helemaal haar ding. Ze wordt begeleid door Ronnie op gitaar en George op cajon.

 

 

Gitaarcafé Borne presenteert Bouke's Bee Boys 15.32 - 15.48

Dit trio van echte rasmuzikanten speelt low noise Americana en popdeuntjes uit de vorige eeuw. Bouke's Bee Boys bestaat uit:

  • Bouke van Ek (Gitaar en zang)
  • Bepp Kamphuis (Gitaar en zang)
  • Bert Ellenbroek (Contrabas en zang).

 

 

Gitaarcafé Borne presenteert Lero en Bony 14.48 - 16.00 uur

Gemiddeld genomen hebben de mannen van Lero & Bony al of niet met elkaar, heel wat muzikale ervaring opgedaan in diverse bands. De late optredens en het gesleep met kisten vol apparatuur hoeven niet meer zo nodig, maar de drive om samen te musiceren blijft onverminderd. Aan covers uit de jaren 60 en 70 wordt een eigen draai gegeven met meerstemmige zang en gitaarbegeleiding.

Jos, Bennie, Lieko en Hans komen regelmatig bij elkaar om ontspannen muziek te maken. En …. ‘what’s in a name’: een samenstelling van de eerste twee letters van hun achternamen Leushuis, Roetgerink en Boersma, Nijhof. De vier vrienden beklimmen nog steeds enthousiast het podium om samen met het publiek veel plezier te beleven aan het spelen. Niets moet, maar er kan veel. Genieten staat voorop.

 

 

Cordow 16.00 - 16.30 uur

Cordow bestaat uit Cees Klaassen (gitaar) en de Bornse Wendy Kolste (zang). In Esperanto betekent Kordo 'snaar' of 'stemband'. Cordow is Kordo volgens Cees en Wendy: muziek teruggebracht tot de essentie, in al zijn puurheid en kwetsbaarheid. Stem en snaren vormen samen één akkoord. Cordow brengt liedjes over het leven, de liefde en alles wat dat met zich meebrengt, zowel de mooie kanten als de schaduwkanten. Het brede scala aan covers heeft één aspect gemeen: het is muziek die je raakt.

 

 

Borne doet Poëzie 2.0 16.30 -

Borne doet Poëzie 2.0: een feest van woorden en gedachten. Taal, muziek en inpsiratie zijn de muzen voor elke bijeenkomst. Kom langs en merk al snel dat dichten niet saai is.

 

meer uit agenda
Sterrenstof Programma