16
nov

WAUWIE, de WoWi bus!

Aftrap Week vd Mediawijsheid


Week van de Mediawijsheid 2018: ‘Heb jij het onder de duim?’
Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met een click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het zoeken of delen van informatie, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben.

Maar mediawijsheid is nog veel meer! Virtual reality, 3-d printen, robots, programmeertaal, kortom: digitale en technologische nieuwigheden.

Vrijdag 16 november start de Week van de Mediawijsheid. En het Kulturhus organiseert dan een waardige aftrap: WAUWIE, de WoWi bus!

De WoWi bus komt naar het Kulturhus. WoWi! is een Biebbus volgepakt met digitale nieuwigheden en technische snufjes, die mensen laat kennismaken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. WoWi! staat voor Workshop on Wheels: innovatie! Door zelf met innovatieve apparaten en gadgets aan de slag te gaan, krijg je een duidelijk beeld van wat technologische ontwikkelingen en de toepassingen ervan in de toekomst kunnen brengen.

WoWi! is een rijdend lab: Workshop on Wheels innovatie! Onze maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Omdat de bibliotheek en het Kulturhus iedereen, jong en oud(er), bekend wil maken met de nieuwste technologieën op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavormgeving, kun je in WoWi! kennis maken met de nieuwste innovatieve apparaten en gadgets. Bekijk de wereld eens door een VR-bril! Of ga aan de slag met een 3D-ontwerp en ontdek hoe een 3D-printer werkt. In de WoWi! valt van alles te ervaren en te doen!

 

meer uit agenda
WAUWIE, de WoWi bus!