29
okt

ZOOM cursus MagiX videomontage (Windows)

Basiscursus


Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de basiscursus Magix videomontage!

Met de basiscursus MagiX videomontage behandelen we alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

Deze basiscursus (najaar 2020) richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. Na deze basiscursus kun je (voorjaar 2021) verder met de MagiX - Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar onze FCP-X cursus en gebruikersgroep.

De MagiX cursus zal bestaan uit 5 lessen op de donderdagavonden in de even weken (vanaf 29 oktober, van 20:00-22:00 uur). In de tussenliggende oneven weken ga je de theorie direct zelf toepassen door het maken van een korte eigen film (data: 5/19 november, 3/17 december en 14 januari). De cursus wordt gegeven "Op afstand" met ZOOM. Om goed mee te kunnen doen, raden we je wel aan om met twee schermen te werken, zie daarvoor onze ZOOM handleiding op de website (www.videoclubborne.nl, tabblad Actueel, item Op Afstand).

De cursus wordt gegeven door onze clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher, Joke van Hierden en Gerard Semmekrot. De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl deelnemen aan alle andere clubavonden en Praktijkavonden.

Voor meer informatie en/of opgave, zie ook de verslagen van de vorige editie (op de website, tabblad Actueel, item Cursus MagiX) of mail naar lau@hopmans.demon.nl.

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. Onze club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo'n 55 leden. Onze activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden (waar je vooral zelf samen met anderen aan de slag gaat). Zie onze website www.videoclubborne.nl (Clubprogramma, Cursussen en Actueel), de website agenda voor alle data en ons facebook kanaal (“videoclubborne”) voor de actuele activiteiten.

 

 

meer uit agenda
ZOOM cursus MagiX videomontage (Windows)