De Mens in de Kunst

De mens is ontelbare keren afgebeeld in de geschiedenis. Voor de hand liggend, het is tenslotte als thema altijd voorradig en men kan eindeloos experimenteren met de afbeeldingsmogelijkheden.

En wat is er boeiender dan de mens zelf?

Tijdens deze fascinerende cursus kunstgeschiedenis worden in vier lessen belangrijke kunstenaars en stromingen onder de loep genomen en zult u zien hoe en waarom de ontwikkeling in de weergave van het portret en het menselijk lichaam in de loop van de twintigste eeuw veranderd is.

De lessen worden gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis Hoekstra in het Kulturhus Borne op donderdag 9,16 en 23 april van 19.00 uur tot 21.30 uur. De vierde les bestaat uit een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, de datum daarvan wordt in overleg met alle cursisten bepaald. De kosten voor de cursus bedragen 75 euro met museumkaart, of 85 euro zonder museumkaart. Inclusief koffie/thee en documentatie, lesmateriaal.

Aanmelden of vragen om meer informatie kan bij de docent door een mail te sturen naar mirandanieuwenhuis@live.nl

Op donderdag van 19:00-21:30 uur
Kosten: € 85,00 zonder museumkaart (€75,00 met museumkaart)
Duur: 4 lessen